Apie tai pranešė „Informacinio pasipriešinimo“ grupė.

„Teroristai pasakė, kad visi bus išsiųsti į frontą“, - patikino įvykio liudininkas, rašo UNIAN.

Taip pat jis patikino, kad jau kelias dienas be paso po miestą vaikštantys vyrai priverstine tvarka siunčiami tarnauti į „Donecko liaudies respublikos“ kariuomenę.

Slovjanske rasta partizaninei kovai skirtų Rusijos gamybos ginklų slėptuvė

Tuo tarpu Slovjanske ir šio miesto pakraščiuose išminuotojai vis dar randa ginklų ir sprogmenų slėptuvės. Iš vienos aptiktos slėptuvės buvo išvežti du sunkvežimiai ginklų.

Rasti ginklai su dokumentais, Rusijos karinių dalinių pavadinimais bei atsakingų karininkų pavardėmis, rašo UNIAN.

Žvalgybininkai Slovjanske aptiko teroristų štabą, kuriame rado partizaninei kovai skirtų ginklų slėptuvę. Ant aptiktų ginklų dėžių buvo surašyti karinių dalinių, iš kurių į Slovjanską buvo atgabenti ginklai ir minos, numeriai. Žodžiai užrašyti rusų kalba.

Artilerinis sprogmuo pataikė į teroristų autobusą, tačiau išliko daiktiniai įrodymai, liudijantys kas rėmė teroristus Rytų Ukrainoje. Fronto užrašai buvo rašomi rusų kalba, karinė forma – taip pat pagal rusišką standartą. Šalmai taip pat Rusų gamybos.

Su žurnalistais vietos gyventojai bendrauja nenoriai – jie mano, kad jų namus sugriovė Ukrainos kariuomenė. Niekas nenori kalbėti apie tai, jog teroristai iš čia šaudė į Ukrainos karius.

Teroristai savo bazes buvo įkūrę vaikų darželio kieme, psichiatrinės ligoninės teritorijoje ir sugriautoje geležinkelio pervažoje. Iš šių objektų į Ukrainos aviacijos kompleksus buvo šaudoma iš mobilių zenitinių raketinių sistemų.

Charkovo ir Rostovo miestus jungiančiu keliu važiuojančių automobilių beveik nėra, nes viskas aplink nusėta nesprogusiomis minomis. Oficialiai šis kelias yra uždarytas. Minų stabilizatoriai styro tiesiai iš asfalto. Nors išminuotojai čia jau pradėjo savo darbą, jis truks ne vieną dieną. Jiems tenka dirbti prie kiekvienos minos atskirai, dėl čia esančių specialiųjų pajėgų naujų siurprizų tikimasi išvengti.

Antiteroristinės operacijos vykdymo zonoje separatistai minuoja kelius

Separatistai minuoja kelius Antiteroristinės operacijos vykdymo teritorijoje. Užvažiavę ant minos sprogo du Ukrainos karinių pajėgų šarvuočiai. 11 karių buvo sužeisti, 2 žuvo.

Kaip rašo UNIAN, apie tai socialinio tinklo „Facebook“ asmeninėje paskyroje pranešė Karinių politinių tyrimų centro vadovas Dmitrijus Tymčukas.

„Teroristai minuoja kelius, kuriais Antiteroristinės operacijos pajėgos gabena karius ir techniką bei vykdo dalinių aprūpinimą“, - rašo D. Tymčukas.

Šalia gyvenvietės Černovaja Zaria Donecko srityje sprogo ant minos užvažiavęs Antiteroristinės operacijos pajėgų šarvuotis BTR-80. 5 kariai buvo sužeisti.

Tame pačiame rajone sprogo ant minos užvažiavęs Ukrainos ginkluotųjų pajėgų šarvuotis BMP-2. Sprogo ir šarvuotyje buvę ginklai. 2 kariai žuvo, 6 buvo sužeisti.

D. Tymčukas taip pat pabrėžė, kad Antiteroristinės operacijos zonoje situacija šiuo metu yra sudėtinga. Didžiausia įtampa jaučiama Donecko, Horlivkos, Luhansko, Antracyto ir Severodonecko miestų rajonuose.