Lietuvos atstovai Afganistane dalyvaus Specialiųjų operacijų eskadrono misijos pabaigimo ceremonijoje, susitiks su laikinuoju Afganistano gynybos ministru, NATO misijos „Tvirta parama“ vadovybe.

Afganistane taip pat vieši Lietuvos kariuomenės ir krašto apsaugos ministerijos atstovai, Seimo atstovų delegacija: Europos reikalų komiteto pirmininko pavaduotojas Arminas Lydeka, Ekonomikos komiteto pirmininko pavaduotojas Artūras Skardžius, Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto biuro patarėjas Mantas Lapinskas. Afganistane Lietuvos karius lanko ir muzikos atlikėjas ir laidų vedėjas Jurgis Didžiulis, surengsiantis kariams koncertą.

Šiuo metu tarnybą Afganistane tęsia apie 50 karių, dalyvaujančių NATO misijoje „Tvirta parama“: Afganistano pietuose dislokuotas Specialiųjų operacijų eskadronas, taip pat kariai prisideda prie misijos NATO operacijos štabuose Kabule ir Herate. Afganistane tarnaujantiems Lietuvos kariams ir sąjungininkams logistinę paramą teikia Kabule įsikūręs Lietuvos kariuomenės logistinės paramos vienetas.