Apie tai rašo „Newsweek“.

Skelbiama, kad 2018-2022 kadencijai išrinktas senatorius kelnes nusimovė priesaikų ceremonijos metu.

Jis tai padarė siekdamas nutildyti parlamentarus, kurie niekaip nenorėjo leisti pasakyti atsisveikinimo kalbos kadenciją baigusiam Kongreso pirmininkui Efrainui Cepedai.

„Kaip erzina tai, jog tokia visų gerbiama grupė asmenų negali vienas kito išklausyti“, – Kolumbijos laikraštis „El Espectador“ cituoja A. Mockų.

„Man pačiam praeityje buvo rodoma nepagarba, tačiau nepagarba iš viso Kongreso dabar užfiksuota akivaizdžiai“, – toliau kalbėjo centro kairės Žaliajam aljansui atstovaujantis politikas.

Jis sakė nematęs kito būdo protestuoti, tad parodė užpakalį.

Kiti tai pačiai partijai priklausantys senatoriai, kaip antai Angelica Lozano, sakė, kad A. Mockus prieš tai mėgino nutildyti Senatą, kad E. Cepeda galėtų kalbėti. „Tai buvo neįtikėtina: E. Cepeda bandė kalbėti, tačiau niekas jo neklausė“, – sakė jie.

Šitoks A. Mockaus protestas sulaukė aršios kritikos. „Jei negerbi institucijos, negali jai priklausyti“, – penktadienį socialiniame tinkle „Twitter“ parašė išrinktoji vicepirmininkė Marta Lucia Ramirez
Jai pritarė ne vienas „Twitter“ naudotojas.

„A. Mockau, jūsų pedagogika klaidinga. Nusimaudami kelnes Kongrese pasielgėte nepagarbiai ir nemandagiai. Iš akademiko, koks jūs ir esate, šalis tikisi daugiau. Šitaip nepradedami jokie pokyčiai“, – rašė vienas internautas.

„Žiūrėti į A. Mockaus užpakalį tikrai nėra mėgstamiausias mano užsiėmimas, tačiau Kongrese įvyksta dar ne to, – „Twitter“ žinutėje rašė vienas Kolumbijos žurnalistas. – Pavyzdžiui, tai, kad buvę partizanai buvo prisaikdinti be jokio Specialiojo taikos teismo sprendimo. O ką kalbėti apie visus nesąžiningus Kongreso narius? Tad ko gi piktinamės?“

Reikia pasakyti, kad tai ne pirmas kartas, kai A. Mockus minios akivaizdoje apnuogina savo užpakalį.

1993 metais, kai ėjo Kolumbijos universiteto rektoriaus pareigas, šis politikas pamėgino kreiptis į 500 studentų auditoriją, tačiau jie nesiteikė suklusti.

Neilgai trukus A. Mockus nusimovė kelnes ir atsuko jiems užpakali, kad pagaliu nutiltų. Tąsyk toks jo poelgis sulaukė priešiškų vertinimų.

Šiemet buvęs Bogotos meras buvo antras pagal surinktų balsų skaičių per visą Kolumbijos Kongreso istoriją. Kai praeitą mėnesį kalbėjo su leidiniu „Newsweek“, jis noriai dalijosi įžvalgomis apie Kolumbijos ateitį vadovaujant išrinktajam prezidentui Ivanui Duque.

„Nesirengiu bijoti [I. Duque] administracijos ir nemanau, kad kolumbiečiai turėtų būti išsigandę, – sakė A. Mockus. – Turime ieškoti to, kas mus sieja, nes visiems teks spręsti ekonomines, aplinkos apsaugos ir užsienio politikos problemas. Turėsime prisiimti iššūkius.“