Premjeras Abdul Hamidas Dbeibah ir jo ministrų kabinetas turėjo surengti susitikimą Bengazyje – rytinę šalies dalį kontroliavusių Khalifos Haftaro pajėgų pagrindiniame bastione.

Vyriausybės atstovas Mohamedas Hamuda vėlai sekmadienį sakė, kad susitikimas Bengazyje atidėtas. Priežasties jis nenurodė, bet sakė, kad vyriausybė siekia nustatyti kitą susitikimo datą.

Vienas vyriausybės pareigūnas sostinėje Tripolyje sakė, kad sprendimas priimtas pareigūnams Bengazio oro uoste išsiuntus atgal ginkluotą palydą, nusiųstą užtikrinti A. H. Dbeibah vizito saugumo.

Vienas Kh. Haftaro pajėgų pareigūnas teigė, kad palyda norėjo perimti oro uosto saugumą premjero vizito metu, bet oro uosto pareigūnai tokį reikalavimą atmetė. Pasak šio šaltinio, daug vyriausybės pareigūnų, įskaitant prezidentinės tarybos vadovą, anksčiau lankėsi Bengazyje ir jų kelionių saugumu rūpindavosi mieste jau esančios pajėgos.

Abu pareigūnai nenorėjo skelbti savo pavardžių, nes neturėjo įgaliojimų kalbėtis su žurnalistais.

Vasarį paskirta A. H. Dbeibah laikinoji vyriausybė pakeitė dvi konkuravusias administracijas: vieną šalies rytuose ir kitą vakaruose. Abi administracijas rėmė skirtingos sukarintos pajėgos ir skirtingos užsienio galios.

Libija nugrimzdo į chaosą po NATO remto 2011 metų sukilimo, per kurį buvo nuverstas ir nužudytas ilgametis diktatorius Muamaras Kadhafi.

Pagrindinis laikinosios vyriausybės tikslas yra gruodį surengti rinkimus.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)