Islamistų ir džihadistų aljansas paskelbė antradienį užėmęs pagrindinę karinę bazę rytiniame Bengazio mieste, o jų pranešimą patvirtino vienas armijos pareigūnas.

Jis sakė, kad tarp užpuolikų buvo kovotojai iš džihadistų grupuotės „Ansar al Sharia“, kurią Vašingtonas laiko teroristine organizacija.

Pastarąją savaitę vykę įnirtingi susirėmimai Bengazyje nuo šeštadienio pareikalavo apie 60 žmonių gyvybių, pranešė miesto medicinos pareigūnai.

"Specialiosios pajėgos, vadovaujamos (pulkininko) Waniso Abu Khamados atsitraukė po kelių atakų", - pranešė armijos pareigūnas, informuodamas apie iki šiol didžiausią ginkluotųjų pajėgų nesėkmę kovoje su stipriomis buvusių sukilėlių grupuotėmis.

Specialiosios pajėgos yra vienas iš padalinių Libijos reguliariosiose ginkluotosiose pajėgose, kurios palaiko maištingą generolą Khalifą Haftarą, tačiau nėra jam pavaldžios.

Kh.Haftaras gegužės viduryje pradėjo puolimą prieš radikalių islamistų grupuotes Bengazyje, pavadintą operacija "Orumas".

"Ansar al Sharia" paskyroje socialiniame tinkle "Facebook" buvo paskelbta nuotraukų, kuriose matomi dešimtys ginklų ir šaudmenų dėžių, patekusių į kovotojų rankas.

Tuo tarpu besivaržančios ginkluotos grupuotės, kovojančios dėl kontrolės Tripolio tarptautiniame oro uoste, sekmadienį sukėlė didžiulį gaisrą, kai per susirėmimą paleista raketa pataikė į naftos bazės rezervuarą, kuriame buvo daugiau nei 6 mln. litrų degalų.

Vėliau liepsna persimetė į netoliese esančią kitą degalų saugyklą.