Saifas al Islamas buvo ieškomas tarptautiniu mastu nuo 2011 m. vasaros. Tarptautinis Baudžiamasis Teismas įtaria jį nusikaltimais žmogiškumui ir dar birželį išdavė orderį jį suimti.

BBC skelbia, kad sugautasis diktatoriaus sūnus yra geros sveikatos.

Jis buvo sugautas Libijos dykumoje, praneša CNN.

Saifas al Islamas yra antras pagal amžių M. Gaddafi sūnus. Jis yra baigęs Londono ekonomikos mokyklą ir laisvai kalba angliškai.

Diktatorius MuammarasGaddafi buvo sugautas ir mirė spalio 20 d. Dar vienas M. Gaddafi sūnus Saadi nuo teisingumo slapstosi Nigeryje.

DELFI albume – Saifo al Islamo Gaddafi nuotraukos:

M.Gaddafi įpėdiniu vadintas Saifas al Islamas, kurio ieško Tarptautinis baudžiamasis teismas (TBT), buvo areštuotas pietinėje Libijoje, - sakė LNT teisingumo ministras Mohammedas al Allagui, bet daugiau sulaikymo aplinkybių neatskleidė.

TBT birželio 27 dieną išdavė orderį suimti Saifą al Islamą, jo tėvą, taip pat ir Abdullah al Senussi, velionio diktatoriaus žvalgybos viršininką, - jie kaltinami nusikaltimais žmoniškumui, kai buvo malšinami protestai prieš režimą.

Vienas šaltinis iš Tripolio revoliucinės tarybos, kurią sudaro buvę sukilėliai, nuvertę M.Gaddafi režimą, sakė, kad Saifas al Islamas buvo suimtas pietiniame Ubario regione.

Teismo klausinėjo, kas jo lauktų

TBT prokuroras Luisas Moreno-Ocampo lapkričio 9 dieną pranašavo, kad M.Gaddafi sūnaus areštas tėra laiko klausimas.

"Klausiama, ne tai, ar jis bus suimtas, o kada, - pareigūnas sakė spaudos konferencijoje Hagoje, kur yra TBT būstinė. - Tai tik laiko klausimas. Saifui al Islamui bus įvykdytas teisingumas - toks jo likimas."

Savaitę anksčiau prokuroras sakė Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Tarybai, kad TBT "gavo paklausimų iš asmenų, susijusių su Saifu al Islamu, dėl teisinių sąlygų jo potencialiam pasidavimui".

Saifo al Islamo atstovai klausė, kas nutiktų nuverstojo lyderio sūnui, jeigu jis stotų prieš teisėjus, taip pat teiravosi dėl įvairių kaltės pripažinimo arba išteisinimo galimybių, L.Moreno-Ocampo aiškino Saugumo Tarybai, kuri patikėjo TBT spręsti buvusio Libijos režimo bylas.

TBT tyrėjai aplankė Libiją, kad surinktų daugiau įrodymų byloje prieš Saifą al Islamą ir kaltinimus dėl masinių žaginimų, kuriuos esą vykdė M.Gaddafi pajėgos, triuškindamos protestus prieš sukilimui peraugant į visuotinį pilietinį karą.

M.Gaddafi žuvo neaiškiomis aplinkybėmis spalio 20 dieną, kai Libijos naujojo režimo pajėgos šturmavo jo gimtąjį miestą Sirtą.

Po penkių dienų vienas tuaregų atstovas Nigeryje pareiškė, kad Saifas al Islamas ir A.al Senussi turi tuojau atvykti į šią šalį iš pietų Libijos, o spalio 27 dieną saugumo šaltiniai informavo, kad buvęs žvalgybos vadovas pasiekė Malį.