Anksčiau apie migrantų gelbėjimo operaciją pranešė viena Vokietijos humanitarinės pagalbos grupė.

Libijos pakrančių apsaugos pareigūnai pirmiausia ketvirtadienį informavo radę skęstančią guminę valtį subliuškusiu dugnu. Dauguma ja plaukusių migrantų plūduriavo vandenyje laikydamiesi už dar neišsileidusios valties dalies ir plūduriuojančių plastikinių statinių.

Penktadienį karinio jūrų laivyno spaudos centro socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbtame pranešime sakoma, kad valtimi plaukė 87 migrantai, įskaitant šešias moteris ir vieną vaiką.

Kiek anksčiau pakrančių apsaugos pareigūnai išgelbėjo dar dvi gumines valtis, kuriomis iš viso plaukė 203 migrantai, sakoma atskirame pranešime.

Išgelbėtiems migrantams, daugiausia arabų ir Afrikos šalių piliečiams bei 14 bangladešiečių, buvo suteikta medicininė, humanitarinė pagalba ir jie buvo perduoti Libijos policijos pareigūnams.

Keliomis valandomis anksčiau Vokietijos labdaros organizacija „Sea Watch“ pranešė, kad jos lėktuvas ketvirtadienį užfiksavo tris Libijos pakrančių apsaugos pareigūnų vykdomas gelbėjimo operacijas.

Libija, apimta chaoso nuo 2011 metų, kai NATO remti sukilėliai nuvertė ilgametį diktatorių Muamarą Kadhafi, jau ilgą laiką yra tranzito šalis desperatiškai Europą mėginantiems pasiekti migrantams.

Tūkstančiai jų žuvo bandydami perplaukti jūrą, kiti buvo sulaikyti arba išnaudojami Libijoje kontrabandininkų ir ginkluotų grupuočių.