Žinutėje socialiniame tinkle „Twitter“ ji rašo, kad praėjusį antradienį dalyvavo susitikime ir kad jame taip pat dalyvavo „asmuo, kuriam vakar testais nustatytas“ koronavirusas.

Kaip pranešė U. von der Leyen biuras, EK vadovės tyrimo dėl koronaviruso atsakymas pirmadienį buvo neigiamas, tačiau iki antradienio ji bus izoliacijoje, laikydamasi Belgijoje galiojančios tvarkos.

Praėjusios savaitės pabaigoje vykusiame ES lyderių sustikime Briuselyje dalyvavusi U. von der Leyen taip pat pranešė, kad iki antradienio ryto bus izoliacijoje, nors jaučiasi gerai.

Izoliacija neatitrauks jos nuo darbovietės: ji turi nedideles gyvenamąsias patalpas šalia savo biuro ES būstinėje Briuselyje.

Praėjusį antradienį U. von der Leyen dalyvavo specialiame susitikime su Portugalijos valstybės taryba Kaškaišo mieste netoli Lisabonos. Sekmadienį vienam tarybos narių Antonio Lobo Xavierui buvo patvirtinta koronavirusinė infekcija.

Minėtame susitikime fiziškai dalyvavo 15 iš 19 prezidento patariamosios institucijos narių.

Portugalijos prezidentas, ministras pirmininkas, parlamento pirmininkas ir penki valstybės tarybos nariai sekmadienį buvo patikrinti dėl COVID-19 ir visų jų tyrimų atsakymai buvo neigiami. Pakartotiniai mėginiai turėtų būti paimti pirmadienį.

Pirmadienio rytą už skaitmeninę ekonomiką ir skaitmeninės visuomenės reikalus atsakinga EK narė Mariya Gabriel taip pat pranešė, kad izoliuojasi, virusu užsikrėtus vienam jos komandos nariui.

„Laukiant tyrimų rezultatų, aš ir mano visa komanda bus izoliacijoje, kaip to reikalauja visuomenės sveikatos protokolai, ir dirbsime iš namų. Jaučiuosi gerai ir nejaučiu jokių simptomų“, – parašė M. Gabriel žinutėje tviteryje.

Prieš dvi savaites Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Charles'is Michelis turėjo atidėti ES lyderių viršūnių susitikimą, nes jam taip pat teko karantinuotis.