80-metis Th. Thabane atvyko į magistrato teismą sostinėje Maseru, kur jam turėtų būti oficialiai perskaityti kaltinimai, kad jis 2017 metų birželį prisidėjo prie savo 58 metų žmonos Lipolelo Thabane, su kuria jis buvo pradėjęs skyrybų procesą, nužudymo.

Lyderį į teismą atlydėjo jo dabartinė žmona – 42 metų Maesaiah Thabane, kurią Th. Thabanė vedė praėjus dviem mėnesiams po Lipolelo mirties.

Premjero sutuoktinė taip pat yra laikoma viena iš sąmokslininkių šioje nužudymo byloje; jai jau yra pateikti kaltinimai dėl žmogžudystės, bet ji šiuo metu yra paleista už užstatą.

Th. Thabane penktadienį turėjo atvykti į parengiamąjį posėdį. Premjerui teisme nepasirodžius, policija perspėjo galinti prašyti išduoti jo arešto orderį.

Premjero padėjėjas iš pradžių sakė, kad Th. Thabane į kaimyninę Pietų Afriką išvyko „įprasto“ sveikatos patikrinimo, bet vėliau jo biuras nurodė, kad vyriausybės vadovui prireikė „skubios“ medicinos pagalbos ir kad jis į teismą atvyks sugrįžęs.

Šeštadienį policija nurodė, kad tarnybos lauks Th. Thabane sugrįžtant, kad galėtų tęsti baudžiamojo persekiojimo procesą, premjero advokatams nurodžius, kad jis turi nedarbingumo pažymėjimą, galiojantį iki vasario 27 dienos.