Lenkijos užsienio reikalų ministerija rekomendavo šalies piliečiams susilaikyti nuo kelionių į Baltarusiją, o jei vykti būtina – elgtis atsargiai.

Tai pranešė URM vadovo pavaduotojas Pawełas Jabłońskis, kurį cituoja PAP.

„Rekomenduojame būti labai atsargiems ir vengti kelionių į Baltarusiją. Baltarusija yra valstybė, kuri šiame kare aktyviai remia Rusiją, padėjo Putinui pasiruošti karui. Atakos buvo rengiamos ir iš Baltarusijos teritorijos“, – sakė viceministras.

Anot P. Jabłońskio, „Baltarusijos valdžios pozicija yra priešiška Ukrainai ir Lenkijai“. „Jeigu kai kas nori rizikuoti ir atsidurti valstybės, kuri laiko Lenkiją priešu, teritorijoje, jis turi suvokti, kad rizika labai didelė, nes Baltarusijos kėslai priešiški“, – pabrėžė pareigūnas.

Ketvirtadienį Baltarusijos valstybinis pasienio komitetas pranešė, kad Lenkijos piliečiams nuo liepos 1 d. leidžiama be vizų atvykti į Baltarusiją.

Pasak Baltarusijos naujienų agentūros „BelTA“, sprendimą įvesti laikiną bevizį režimą Lenkijos piliečiams priėmė „valstybės vadovas, siekdamas palaikyti geros kaimynystės santykius“. Lenkai galės atvykti į Baltarusiją be vizų iki šių metų gruodžio 31 d. imtinai.

Anksčiau Baltarusija leido be vizų įvažiuoti į šalį Lietuvos ir Latvijos piliečiams.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)