Tai penktadienį interviu radijo stočiai RMF FM pareiškė Lenkijos užsienio reikalų ministro pavaduotojas Pawełas Jabłońskis.

„Jeigu sportininkams iš Baltarusijos ir Rusijos būtų leista dalyvauti 2024 metų olimpinėse žaidynėse, turėtume jas boikotuoti. Turime daryti spaudimą IOC, – sakė diplomatas. – Putinas ir Lukašenka naudojasi sportu, stiprindami savo pozicijas. Rusijos ir Baltarusijos sportininkų dalyvavimo dideliuose sporto renginiuose ribojimas padeda priešintis Rusijos propagandai. Jeigu šiandien kai kas nori juos sugrąžinti, tai daro lemtingą klaidą“.

P. Jabłońskis griežtai kritikavo IOC ketinimus leisti rusams ir baltarusiams dalyvauti olimpinėse žaidynėse su neutralia vėliava.

„Jei už to slypi pinigai, tai verta didžiausio pasmerkimo. Tačiau net jei jų nėra, tokio sprendimo priėmimas yra ne tik nusikaltimas, bet ir klaida, – teigė diplomatas. – Jei turėtume vertinti sporto funkcionierių moralinę kvalifikaciją, daugeliu atvejų ji, švelniai tariant, nebūtų pati aukščiausia“.

Jis pažymėjo, kad galutinį sprendimą dėl Lenkijos sportininkų dalyvavimo Paryžiaus olimpinėse žaidynėse priims šalies sporto organizacijos, kurios yra nepriklausomos nuo vyriausybės.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją