Pasak jo, dėl pastarojo laikotarpio įvykių Gruzijoje ir Ukrainoje „padėtis mūsų gyvenamoje pasaulio ir Europos dalyje nebėra saugi“. „Prie šito reikėtų pridurti vis agresyvesnius Rusijos veiksmus.

Aš turiu omenyje karinės galios didinimą plačiu mastu. Šiandien Kaliningrado sritis - labiausiai militarizuota Europos dalis“, - pabrėžė A. Duda. Jis taip pat priminė agresyvius Rusijos manevrus prie NATO šalių sienų, branduolinio ginklo naudojimo pratybas, incidentus virš Baltijos jūros.

„Todėl mūsų būgštavimai dėl mūsų šalių saugumo ir laisvės yra pagrįsti, - sakė Lenkijos prezidentas. - Todėl mes kviečiame pas save mūsų sąjungininkus ir norime, kad jų buvimas būtų pastebimas, kad jis parodytų, jog nė vienos NATO šalies neverta atakuoti“.

Kaip šalies, kuri yra Rusijos kaimynė, prezidentas aš norėčiau, kad mūsų santykiai su ja būtų kuo geresni, - pareiškė A. Duda. - Bet, turėdami omenyje mūsų istorinę patirtį, mes negalime nepastebėti akivaizdžių tarptautinės teisės pažeidimų“.

„Dialogas su Rusija reikalingas, ir mes turime jį vesti, bet tik iš NATO jėgos pozicijų, kadangi tik tada jis bus partneriško pobūdžio ir Rusija į mus rimtai žiūrės“, - pabrėžė Lenkijos prezidentas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (110)