Šis aktyvistas, kuris oficialiai teismo dokumentas įvardytas kaip Michalas Sz., bet save laiko moterimi, vardu Margot, įtariamas Lenkijos sostinėje birželio mėnesį apgadinęs autobusiuką, išklijuotą homofobiškais šūkiais.

Kol vyksta ikiteisminis tyrimas, teismas šiam asmeniui paskyrė dviejų mėnesių kardomąjį kalinimą. Be to, aktyvistas kaltinimas ir tuo, kad esą pastūmė prieš abortus kovojančiame fonde dirbantį savanorį, kuriam priklauso ši transporto priemonė.

Grupės „Kampanija prieš homofobiją“ biure aktyvistas suimtas penktadienį, tačiau suėmimo metu dešimtys protestuotojų užblokavo policijos automobilį. Pareigūnai galiausiai protestuotojus nustūmė, kad automobilis galėtų pravažiuoti.

Tviteryje Varšuvos policija paskelbė, kad suimti iš viso 48 žmonės dėl „policijos įžeidimo ir žalos policijos automobiliui“.

„Kai tik vyras buvo suimtas ir nuvestas į policijos automobilį, grupė žmonių metėsi automobilio link ir pradėjo ant jo šokinėti. Ėmėmės priemonių, kad būtų užtikrintas policijos ir sulaikytojo saugumas, taip pat bažnyčios, tapusios kai kurių protestuotojų taikiniu, saugumas“, – teigia Varšuvos policijos atstovas spaudai Sylwesteris Marczakas.

Sulaikytas aktyvistas jam skirtą kardomąją priemonę ikiteisminiame tyrime vadina „represine“, nes tokios priemonės paprastai taikomis asmenims, kurie gali įvykdyti kitus nusikaltimus tyrimo metu.