Už vakcinavimo programą atsakingas vyriausybės pareigūnas Michalas Dworczykas tikslių skaičių nepateikė, tačiau nurodė, kad dėl žiniasklaidos pranešimų, keliančių abejonių dėl „AstraZeneca“ vakcinos saugumo, šiuo metu skiepytis registruojasi mažiau žmonių.

Pasak jo, nesiregistravimas vakcinacijai Lenkijoje „nėra masinis reiškinys“. Lenkija skiepijimui taip pat naudoja bendrovių „Pfizer-BioNtech“ ir „Moderna“ vakcinas.

M. Dworczykas pakartojo, kad „AstraZeneca“ vakcina yra saugi ir veiksmingai apsaugo nuo sunkių COVID-19 formų. Pasak jo, neatidarytos, nepanaudotos vakcinos dozės nėra prarandamos, nes gali būti saugomos šešis mėnesius.

Pasak M. Dworczyko, Europos Sąjungoje kilo tam tikra „panika, pagrįsta ne kokiais nors tyrimais ar mokslinėmis rekomendacijomis, o politiniais sprendimais“.

Lenkijos medicinos produktų registracijos biuro vadovas Grzegorzas Cessakas nurodė, kad šalyje registruoti penki atvejai, kai AstraZeneca“ vakcina paskiepytiems asmenims susidarė kraujo krešulių. Vienas šių žmonių mirė.

38 mln. gyventojų turinti Lenkija yra užsakiusi maždaug 100 mln. vakcinos nuo COVID-19 dozių iš įvairių gamintojų. „AstraZeneca“ vakcinos užsakyta maždaug 16 mln. dozių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)