Į eitynes susirinko keletas tūkstančiu žmonių. Visi turėjo lenkišką simboliką: vėliavas, šalikus, marškinėlius. Po eitynių pradžios nuo kolonos atitrūko keliasdešimt užsimaskavusių vyrų, kurie bandė patekti į pastatą, kuriame apsigyveno antifašistinė organizacija. Pastatas buvo apmėtytas petardomis, pastate esantieji atsakė buteliais.

Incidentą nutraukė atvykusi policija. Jo metu sudenginti keli automobiliai, keletas žmonių atsidūrė ligoninėje.

Kitoje aikšteje, kurioje stovi instaliacja „Vaivorykstė“, užsimaskavę asmenys ją padegė ir neleido prisiartinti gaisrininkams.

Užpulta Rusijos ambasada

Nepriklausomybės eitynių, kurias Lenkijos nacionalistinių organizacijų atstovai pagal tradiciją rengia lapkričio 11-ąją pažymimos Nepriklausomybės dienos proga, dalyviai užpuolė Rusijos ambasadą Varšuvoje.

Į diplomatinės atstovybės teritoriją chuliganai mėtė petardas, butelius, sprogstamuosius paketus.

Be to, buvo padegta apsaugos būdelė prie Rusijos ambasados, kai kurie eitynių dalyviai mėgino perlipti diplomatinės atstovybės tvorą. Lenkijos policijos darbuotojai stengiasi užtikrinti ambasados saugumą. Jie ragina laikytis įstatymų ir išsiskirstyti.

Nepriklausomybės eitynių organizatoriai žadėjo, kad šiais metais renginys vyks ramiai, ir prašė policijos neprovokuoti dalyvių bei laikytis atokiau, kadangi tvarką kolonoje užtikrinsią patys nacionalistai. Bet jau praėjus valandai nuo eitynių pradžios kilo muštynės ir susirėmimai su pareigūnais. Keli žmonės sužeisti, dešimtys chuliganų suimta.

Padėtis Lenkijos sostinės centre tebėra įtempta.