Šeštadienį susitinka 28 NATO valstybių lyderiai ir Ukrainos prezidentas Petro Porošenka, kuris dalyvauja svečio teisėmis.

V. Vaščikovskis sako, kad Ukrainoje augant pritarimui narystei NATO šalis prie Aljanso galėtų prisijungti ateityje. Pasak jo, Gruzija jau yra pasiruošusi ir atitinka prisijungimo prie NATO kriterijus, o sprendimas dabar priklauso nuo NATO pasiryžimo.

Kaip pranešta anksčiau, penktadienį buvo nutarta sustiprinti NATO rytinio flango gynybą, nes Aljanso narės nerimauja dėl savo saugumo po to, kai Rusija aneksavo Krymą ir ėmė remti separatistus Rytų Ukrainoje.

Lenkija ir Ukraina pasirašė susitarimą dėl ginkluotės tiekimo

NATO viršūnių susitikimo Varšuvoje metu Lenkija ir Ukraina pasirašė susitarimą dėl abipusio ginkluotės ir karinės technikos tiekimo, praneša „radiopolsha.pl“.

Antrąją NATO viršūnių susitikimo dieną susitarimą pasirašė Lenkijos gynybos ministras Antoni Macierewiczas ir Ukrainos gynybos ministras generolas pulkininkas Stepanas Poltorakas.

Lenkijos ir Ukrainos vyriausybės sutarė dėl abipusio ginkluotės ir karinės technikos tiekimo bei su karine technika susijusių paslaugų teikimo.

Be to, Lenkijos gynybos ministras su Turkijos kolega pasirašė ketinimų protokolą dėl bendradarbiavimo radioelektronikos srityje, leidžiant naudotis oro erdve atremiant radioelektronines atakas.