Pasak partijų, šiuo žingsniu konservatyvioje katalikiškoje valstybėje, kur nepripažįstamos tos pačios lyties asmenų sąjungos, siekiama išsaugoti demokratiją.

Aljanso „Kairė“ (Lewica) lyderiai sakė, kad R. Biedroną pasirinko dėl jo aiškios paramos moterų teisėms, teisinei valstybei, Bažnyčios ir valstybės atskyrimui – dalykams, kuriems pakenkė 2015 metais į valdžią atėjusi dešiniojo sparno partija „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS).

R. Biedronas „turi aiškias pažiūras dėl pasaulietinės valstybės, dėl socialinių reikalų, dėl ES, laisvės klausimais, įskaitant moterų klausimus“, sakė Demokratinės kairės sąjungos (SLD) lyderis Wlodzimierzas Czarzasty.

44 metų R. Biedronas varžysis su dabartiniu dešiniojo sparno prezidentu Andrzejumi Duda, kuris laikomas favoritu ir kurį remia valdančioji PiS, garsėjanti prieš LGBT (lesbiečių, gėjų, biseksualų ir transeksualų) bendruomenę nukreipta retorika.

R. Biedronas taip pat varžysis su liberalų kandidate Malgorzata Kidawa-Blonska, kurią remia Pilietinė platforma (PO), pagrindinė opozicinė partija. Ši kandidatė laikoma svarbiausia A. Dudos varžove.

R. Biedronas vadovauja „Pavasariui“ (Wiosna) – vienai iš trijų „Kairės“ partijų. Šis aljansas per spalį įvykusius visuotinius rinkimus pateko – po ketverių metų pertraukos – į Lenkijos parlamentą, laimėjęs 49 vietas iš 460.

Europarlamentaras R. Biedronas anksčiau buvo Lenkijos parlamento narys, šalies šiaurėje esančio Slupsko miesto meras.

Jis seniai kovoja už LGBT teises, įskaitant oficialų tos pačios lyties atstovų partnerysčių pripažinimą.

R. Biedronas taip pat žadėjo iki 2035 metų uždaryti visas anglių kasyklas, kad nuo šio iškastinio kuro priklausomoje šalyje išnyktų chroniškas smogas.