Varšuvos medicinos universiteto (WUM) gydytoja Magdalena Okarska – Napierala naujienų agentūrai sakė, kad „šiuo metu stebima sezoninių, su COVID-19 nesusijusių infekcijų banga, įskaitant respiracinį sincitinį virusą (RSV), kuris siautėja pasaulyje precedento neturinčiu mastu“.

„Tarp vaikų stebime vis daugiau ir daugiau infekcijų. Kai kurie vaikai, ypač mažiausi, jaučia itin sunkius simptomus“, – pridūrė ji.

M. Okarska – Napierala pažymėjo, kad RSV pasirodė po to, kai buvo atlaisvinti su COVID-19 susiję ribojimai, ir dabar yra „dvigubai stipresnis“.

„Mūsų palatas užpildo vaikai su RSV. Tas pats vyksta ir kitose ligoninėse“, – pridūrė ji.

Paklausta apie RSV simptomus, pediatre dirbanti M. Okarska – Napierala nurodė, kad vyresnio amžiaus vaikams jis pasireiškia varvančia nosimi ir kosuliu.

Tačiau jaunesnio amžiaus vaikams „iš pradžių pradeda bėgti nosis, bet vėliau atsiranda dusinantis kosulys. Jie masiškai guldomi į ligonines, kur jiems taikoma deguonies ir intraveninių skysčių terapija“.

„RSV visuomet būdavo labai pavojingas jauniausio amžiaus vaikams, kelių mėnesių kūdikiams, bet dabar šis virusas pasiekė neregėtą mastą, kai suserga ištisos šeimos“, – naujienų agentūrai PAP sakė M. Okarska – Napierala.

Lenkijoje pagal naujus atvejus 100 tūkst. gyventojų yra geriausia situacija tarp ES ir Europos ekonominės erdvės šalių, praėjusią savaitę skelbė Europos ligų prevencijos ir kontrolės centras (ECDC).

Ketvirtadienio duomenimis Lenkijoje per parą nustatyta 3 000 naujų koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejų, taip pat mirė 60 anksčiau užsikrėtusių žmonių, ketvirtadienį pranešė visuomeninis radijas, remdamasis šalies sveikatos apsaugos tarnybų informacija.

Ankstesnę dieną buvo skelbta apie 2 640 naujų COVID-19 atvejų ir 40 mirusių pacientų. Šalies ligoninėse šiuo metu gydomi 2 796 COVID-19 pacientai, iš kurių 248 reikalingas dirbtinis plaučių vėdinimas. Sveikatos apsaugos ministerijos naujausi duomenys rodo, kad 38 mln. gyventojų turinčioje šalyje nuo pandemijos pradžios patvirtinti iš viso 2 931 064 užsikrėtimo koronavirusu atvejai, 76 018 užsikrėtusių žmonių mirė.

Nuo pandemijos pradžios Lenkijoje persirgę koronavirusine infekcija pasveiko 2 671 199 žmonės, iš jų 1 427 – per pastarąją parą. Kaip skelbiama vyriausybės tinklalapyje, iki šiol šalyje bent vieną vakcinos dozę yra gavę daugiau kaip 19,9 mln. žmonių, o visą vakcinavimo kursą baigė per 19,6 mln. žmonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (151)