„Gynybos ministerija informuoja, kad šiandien, remiantis Karinės kontržvalgybos tarnybos duomenimis, sulaikytas Lenkijos kariuomenės karininkas, įtariamas dalyvavimu kitos šalies žvalgybos veikloje“, -  Lenkijos gynybos ministerijos atstovą Jaceką Sontą cituoja portalas Gazeta.pl.

Neoficialiais duomenimis, tai - aukštas pareigas užimantis karininkas iš Lenkijos gynybos ministerijos, turintis didelę darbo patirtį. Jis įtariamas dalyvavimu Rusijos žvalgybos veikloje. 

Pirmiausiai informaciją paskelbė Lenkijos žiniasklaida – portalas TVN24.pl ir radijo stotis ZET. Pranešta, kad sulaikytas ne tik šnipinėjimu Rusijai įtariamas karininkas, bet ir neįvardintas Varšuvos teisininkas.

Lenkijos saugumo tarnyba pranešė atlikusi veiksmus Gynybos ministerijos biure Varšuvoje, įvardijama, kad karininkas užima aukštas pareigas.

Oficialiai nei Gynybos ministerija, nei Saugumo tarnyba neinformuoja, kokios šalies žvalgyba galimai užverbavo aukštą karininką. Neoficialūs šaltiniai TVN24.pl teigė, kad „reikalas rimtas, o karininkas ne eilinis, o disponuojantis svarbia informacija“. „Gazeta Wyborcza“ šaltiniai teigia, kad sulaikytasis Lenkijos kariuomenėje turi pulkininko laipsnį.

Apie sulaikytą teisininką informacijos kiek mažiau. Lenkijos žiniasklaida teigia, kad jis turi dvi pilietybes – Lenkijos ir Rusijos.

Karinė prokuratūra antrojo asmens sulaikymo kol kas nepatvirtino.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (263)