B.Szydlo ir jos ministrai, priklausantys Lenkijos tradicinės katalikiškosios visuomenės sluoksniui, priesaiką baigė neprivaloma fraze „Tepadeda man Dievas“.

Per ceremoniją, kuri prasidėjo vidurdienį vietos (13 val. Lietuvos) laiku, susirinkusieji pagerbė praeitą penktadienį Paryžiuje įvykdytos kruvinų išpuolių virtinės aukas.

Paminėjęs apie „dramatiškas ir tragiškas“ atakas Paryžiuje, prezidentas Andrzejus Duda pagyrė B.Szydlo, kad ji greitai suformavo stabilią vyriausybę.

Valstybės vadovas pabrėžė, kad šalies ir visuomenės saugumas, bendradarbiavimas su NATO ir ES turėtų būti vyriausybės prioritetai.

Po B.Szydlo buvo prisaikdinti kiti dešiniosios vyriausybės nariai, kurių konservatyvioji euroskeptiška partija „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS) praeitą mėnesį triuškinamai laimėjo parlamento rinkimus ir įgijo galimybę valdyti viena.

Anksčiau pirmadienį naujosios vyriausybės nariai pagerbė velionį savo partijos įkūrėją Lechą Kaczynskį, kuris žuvo 2010 metais per vyriausybinio lėktuvo katastrofą Rusijoje. Velionio prezidento brolis dvynys Jaroslawas yra PiS lyderis, atvedęs savo partiją į prezidento neturinčią rinkimų pergalę nuo komunistinio režimo žlugimo 1989 metais.

B.Szydlo ir jos ministrai padėjo vainiką prie memorialinės lentos L.Kaczynskio atminimui, o vėliau ketina padėti gėlių prie Prancūzijos ambasados, pagerbdami teroro atakų aukas.