Iš viso per tą katastrofą Smolenske žuvo 96 žmonės, tarp jų - tuometinis šalies vadovas Lechas Kaczynskis.

R.Kaczorowskio palaikai praėjusį mėnesį buvo ekshumuoti ir buvo nustatyta, kad jį katastrofos vietoje Smolenske neteisingai atpažino vienas lenkų diplomatas.

R.Kaczorowskis - Londone įsikūrusios vyriausybės tremtyje, kuri buvo įsteigta per Antrąjį pasaulinį karą ir veikė iki Lenkijos komunistų režimo žlugimo 1989 metais, paskutinis prezidentas - buvo perlaidotas šeštadienį, po laidotuvių mišių Varšuvoje.

Rugsėjo mėnesį tyrėjai patvirtino, kad 9-ojo dešimtmečio opozicijos komunistams simbolio ir profesinės sąjungos "Solidarumas" įkūrėjos Annos Walentynowicz palaikai taip pat buvo sukeisti su kitos lėktuvo katastrofos aukos palaikais.

Lenkijos opozicijoje esančių konservatorių lyderis Jaroslawas Kaczynskis, kuris yra žuvusio prezidento L.Kaczynskio brolis dvynys, ne kartą kaltino šalies centristų vyriausybę nesugebant patraukti Rusijos atsakomybėn už tą katastrofą.

Prezidento lėktuvas sudužo 2010 metų balandžio 10 dieną, per rūką bandydamas nutūpti Smolensko oro uoste. Lenkijos delegacija skrido dalyvauti žudynių, kai sovietai išžudė tūkstančius karo belaisvių lenkų, 70-ųjų metinių minėjimo ceremonijoje.