Kasybos įmonių grupės KGHM „Polska Miedz“ atstovė Jolanta Piatek nurodė, kad požeminis smūgis įvyko po 21 val. antradienį, maždaug 1,1 km po žeme Rudnos kasykloje Polkovicėse. Tuo metu ten dirbo apie 16 kalnakasių.

Devyni jų buvo iškelti į paviršių ir dėl sužeidimų gydomi ligoninėje. Taip pat buvo patvirtinta dviejų kalnakasių žūtis.

Trys sužeistieji buvo nugabenti į ligoninę netoliese esančiame Gloguve. Jie patyrė galvos sužeidimų, tačiau pavojus jų gyvybėms negresia, sakė ligoninės atstovė Ewa Todorow.

J.Piatek sakė, kad dingusiųjų kasykloje ieško šešios gelbėtojų komandos.

2013 metais kilus požeminiam smūgiui ir griūčiai Rudnos kasykloje įstrigo 19 kalnakasių, tačiau visi jie buvo išgelbėti ir nepatyrė didesnių sužeidimų.

KGHM šiemet jau prarado septynis darbininkus per nelaimingus atsitikimus savo kasyklose.

Įmonių grupė KGHM, komunizmo laikais žinoma kaip Lenkijos valstybinis kasybos ir metalurgijos kombinatas, 1991 metais, šaliai pereinant prie rinkos ekonomikos, buvo dalinai privatizuota ir patyrė restruktūrizaciją. Nuo to laiko ji išaugo iki vienos didžiausių pasaulyje vario ir sidabro gamintojų. Ši grupė taip pat turi ir kasyklų Čilėje, Kanadoje bei Jungtinėse Valstijose.