„Infekuotasis nustatytas Liubušo vaivadijoje. Jis gydomas ligoninėje Zeliona Guroje, jaučiasi gerai. Šis žmogus atvažiavo iš Vokietijos“, - sakė ministras.

Be to, dar beveik 70 asmenų atliekami tyrimai dėl šio viruso sukeliamos infekcijos.

Vokietijoje viešėjęs vyras, kuriam nustatytas koronavirusas, „nepriklauso rizikos grupei“, pavojus jo gyvybei negresia, per spaudos konferenciją sakė sveikatos apsaugos ministras Lukaszas Szumowskis.

Jis leido suprasti, kad užsikrėtęs vyras nėra garbaus amžiaus. Labiausiai pažeidžiami yra maži vaikai, vyresnio amžiaus žmonės ir asmenys, sergantys lėtinėmis ligomis.

Minėtas vyras dėl karščiavimo ir kitų koronaviruso sukeliamos ligos simptomų buvo paguldytas į vakarinio Zeliona Guros miesto ligoninę.

Koronaviruso epidemija prasidėjo pernai gruodį Kinijos vidurio regiono mieste Uhane. Šio viruso sukeliama liga COVID-19 visame pasaulyje jau pasiglemžė per 3 tūkst. gyvybių, ja užsikrėtė apie 92 tūkst. žmonių.

L. Szumowskis sakė, kad užsikrėtęs vyras turėjo „palyginti nedaug kontaktų“ su kitais asmenimis.

Šiuo metu Lenkijos ligoninėse dar 68 žmonėms atliekami tyrimai dėl galimo užsikrėtimo koronavirusu, o maždaug 500 asmenų laikomi karantine, nurodė ministras.

Visiems su juo kontaktavusiems žmonėms paskelbtas namų karantinas.

Naujojo koronaviruso Covid-19 sukelto susirgimo protrūkis buvo užfiksuotas praėjusių metų gruodžio pabaigoje Kinijos Uhano mieste, kuriame gyvena 12 milijonų žmonių. Pasaulio sveikatos organizacija pripažino jį tarptautinio masto nepaprastąja situacija. Be Kinijos, infekuotųjų rasta daugiau kaip 70-yje šalių. Pasaulyje naujojo koronaviruso aukomis jau tapo 3203 žmonės.