„Iš viso jau nustatyta 16 užsikrėtimo atvejų“, - informavo žinybos vadovas. Jis patikslino, kad infekcijos židiniai išaiškinti Varšuvos ir Katovicų rajonuose.

Komentuodamas su koronaviruso pandemija susijusią situaciją, A. Niedzielskis pažymėjo, kad šalyje „mažėja užsikrėtusiųjų ir hospitalizuotųjų skaičius“. „Bet visada reikia prisiminti riziką, naujas mutacijas, kurios gali sukelti naujas pandemijos bangas“, - pabrėžė jis, pridurdamas, kad naujos atmainos gali būti atsparios vakcinai.

Pasak A. Niedzielskio, prie Sveikatos apsaugos ministerijos sudaryta speciali grupė, kurios uždavinys – tirti naujas koronaviruso atmainas.

Siekdama mažinti infekcijos plitimo grėsmę, Lenkijos vyriausybė nusprendė, kad visi į šalį iš Brazilijos, Indijos ir PAR atvykstantys žmonės automatiškai turi karantinuotis, net jei jie pateikia neigiamą testą dėl koronaviruso. Atlikti tokį testą bus galima tik po septynių karantino dienų.

Lenkijoje vasario mėnesį prasidėjo trečioji pandemijos banga, bet ji jau slūgsta. Pastarąją parą šalyje Covid-19 diagnozuotas 2 296 žmonėms, mirė 28 infekuotieji. Susirgusiųjų skaičiaus prieaugio antirekordas Lenkijoje buvo užfiksuotas balandžio 1 d., kai buvo pranešta apie 35 251 naują užsikrėtimo atvejį.

Iš viso nuo praėjusių metų kovo 4 d., kai Lenkijoje buvo užfiksuotas pirmasis infekcijos atvejis, koronavirusu užsikrėtė 2 808 052 žmonės, iš jų 68 133 mirė, 2 536 931 pasveiko.

Vakcinacijos procesas Lenkijoje prasidėjo praėjusių metų gruodžio 27 d. Per šį laiką šalis gavo daugiau kaip 13 mln. „Pfizer“, „Moderna“, „AstraZeneca“ ir „Johnson & Johnson“ vakcinų dozių. Daugiau kaip 11,4 mln. skiepų jau panaudota: pirmąją preparato dozę gavo daugiau kaip 9 mln. lenkų, o 2,9 mln. jau paskiepyti du kartus.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)