Darbininkai įrengė sceną Varšuvos centrinėje aikštėje, o mieste buvo iškabinta spalvingų plakatų, raginančių žmones dalyvauti šiame renginyje. Taip pat buvo pakabinti ženklai, nukreipiantys eismą iš gatvių, kur D. Trumpas lankysis per savo trumpą vizitą Varšuvoje nuo trečiadienio vakaro iki ketvirtadienio popietės.

JAV ambasada nurodė, kad prezidento kalba bus „istorinis momentas“, o ambasadorius Paulas W. Jonesas paragino visuomenę ateiti jos pasiklausyti.

„Jis kalbės Lenkijos žmonėms ir šio regiono žmonėms, Europos žmonėms. Prezidento kalba yra atvira plačiajai visuomenei“, – pažymėjo P. W. Jonesas.

D. Trumpą lydės jo žentas Jaredas Kushneris, „kuris tikriausiai atvyks su savo sutuoktine Ivanka Trump“, sakė Lenkijos prezidento Andrzejaus Dudos padėjėjas užsienio politikai Andrzejus Szczerskis.

JAV pirmoji ponia Melania Trump savo ruožtu aplankys populiarų Koperniko jaunimo mokslo populiarinimo centrą kartu su Lenkijos prezidento žmona Agata Kornhauser-Duda.

Įtempta programa

Kaip nurodoma D. Trumpo vizito darbotvarkėje, prezidento lėktuvas į Varšuvos Šopeno tarptautinį oro uostą turėtų atskristi apie 22 valandą vietos (23 val. Lietuvos) laiku. Iš ten D. Trumpas bus nuvežtas į viešbutį „Mariott“, kur praleis naktį.

Ketvirtadienio rytą įvyks D. Trumpo asmeninis susitikimas A. Duda. Vėliau JAV prezidentas Varšuvos karališkojoje pilyje susitiks su regioninės Trijų jūrų iniciatyvos šalių lyderiais.

Vizito kulminacija taps D. Trumpo kalba centrinėje Krasinskių aikštėje. Planuojama, kad prezidentas ten atvyks apie 13 val. (14 val.), nurodoma vizito programoje.

Dalis klausytojų užims vietas apie 1 200 vietų tribūnoje, o kiti galės klausytis kalbos stovėdami. JAV ambasada perspėjo, kad bus imtasi griežtų saugumo priemonių ir kad į aikštę nebus galima įsinešti įvairių daiktų, tarp jų skėčių ir termosinių puodelių.

Apie 14 val. (15 val.) D. Trumpas baigs vizitą Varšuvoje ir išskris į Vokietiją dalyvauti Didžiojo dvidešimtuko (G-20) viršūnių susitikime šiauriniame Hamburgo mieste.