Kalbama apie Varšuvoje veikiantį vietinį radiją „Hobby“, kuris retransliuoja tarptautinės informacinės agentūros „Rosija segodnia“ laidas, o konkrečiai, agentūrai priklausančią radijo stotį „Sputnik“.

„Ruskaja gazeta“, remdamasi lenkiškais šaltiniais teigia, kad oficialia radijo stoties uždarymo priežastimi yra tai, kad negalima daryti įtakos transliuojamų svetimų programų turiniui.

„Tai šlykštu, kai žmonės, kurie uždaro radiją už kitokių požiūrių transliavimą, neturint galimybės paveikti jų turinio, vis dar tiki, kad gyvena demokratinėje valstybėje,“ – šią žinią pakomentavo „Sputniko“ vadovė Margarita Simonian.

Pasak lenkų radijo, Rusijos senatoriai antradienį išspausdino 12 nevyriausybinių organizacijų sąrašą Rusijoje, kurios kelia abejones. Tarp jų yra ir dvi lenkiškos: Rytų Europos demokratinio centro draugija, kurią iš dalies finansuoja Lenkijos URM, o taip pat Demokratinio švietimo fondas.

Lenkų žiniasklaida pažymi, kad toks sąrašas bus spausdinamas reguliariai. Tokiu būdu Rusijos Federacijos Taryba nori nurodyti sekimo organams ir rusų diplomatams, kurios užsienio organizacijos gali pakenkti Rusijos interesams. Sąrašas yra atviras ir yra įspėjamojo pobūdžio, kuris gali būti pakeistas diskutuojant su valstybinėmis organizacijomis ir visuomeninėmis institucijomis. Sąraše yra taip pat 7 JAV organizacijos, o taip pat trys iš Ukrainos.