Susitikime su Europos Parlamento pirmininke Roberta Metsola pabėgėlių priėmimo centre Lenkijoje jis šeštadienį atkreipė dėmesį į tai, kad Rusijos rublio kursas vėl pasiekė iki invazijos buvusį lygį.

„Tai reiškia, kad visos ekonominės priemonės – mikro- ir makroekonominės, finansinės, biudžetinės ir monetarinės – nesuveikė taip, kaip norėjo kai kurie politikai“, – sakė M. Morawieckis.

Kai kuriose ES šalyse dėl ekonomikai patiriamo spaudimo esą net kalbama apie santykių su Rusija normalizavimą. Tai Lenkijos premjeras kategoriškai atmetė.

M. Morawieckis pabrėžė, kad „nebus grįžimo į normalumą“ kol Ukrainos laisvei ir suverenumui kils grėsmė. Todėl esą reikia „realių sankcijų Rusijai“.

Kartu premjeras sakė, kad reikia daugiau ES pinigų Ukrainos karo pabėgėliams priėmimo centruose paremti. Lenkijoje šiuo metu yra per 2,4 mln. pabėgėlių iš Ukrainos.

ES, kaip ir kitos Vakarų šalys, po Rusijos invazijos į Ukrainą įvedė Maskvai beprecedentes sankcijas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)