„Ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis penktadienį Kyjive paskelbs, kad Lenkija jau pristatė Ukrainai pirmuosius „Leopard“ tankus“, – pranešė valstybinė naujienų agentūra, remdamasi vyriausybės šaltiniais.

Lenkijos gynybos ministras Mariuszas Blaszczakas, kalbėdamas Nacionalinio saugumo tarybos posėdyje Varšuvoje, taip pat sakė, kad jo šalis Ukrainai pristatė pirmuosius tankus „Leopard“.

„Ministras pirmininkas negalėjo čia būti, jis nuvyko į Kyjivą nugabenti tankų „Leopard“, kurie yra pirmoji partija, pristatyta Ukrainai“, – kalbėjo jis.

Lenkijos vyriausybės vadovas Piotras Mulleris patvirtino, kad pirmieji „Leopard“ tankai iš Lenkijos nukeliavo „pas kaimynus Ukrainoje“.

Lenkija „per kelias dienas“ išsiųs ir daugiau tankų į Ukrainą, penktadienį Kyjive pareiškė ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis, prieš tai Varšuvai paskelbus, kad į Ukrainą siunčiami keturi tankai „Leopard 2“.

„Galėjome labai greitai perkelti savo tankus (...) taip pat po kelių dienų pristatysime labai gerus tankus PT-91 – Ukrainą pasieks 60 tankų“, – žurnalistams sakė M. Morawieckis.

Sausio pabaigoje Vokietija sutiko, kad Lenkija perduotų jos pagamintus tankus Ukrainai. Vokietijos gynybos ministerijos teigimu, Lenkija bus pagrindinė šalis tarp „Leopard 2A4“ donorių, o Berlynas – „Leopard 2A6“ modelio tankų tiekėjas.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)