„Lėktuvas penktadienį skris iš Varšuvos į Pekiną ir sugrąžins Kinijoje likusius LOT įgulos narius ir kitus Lenkijos bei ES piliečius, kurie nuspręs sugrįžti“, – teigiama LOT pranešime spaudai.

Anksčiau LOT paskelbė atšaukianti skrydžius į Kiniją iki vasario 9 d., tačiau bendrovė esą evakuos ir daugiau gyventojų iš Kinijos, jei to paprašys Lenkijos vyriausybė.

Lenkijos sveikatos apsaugos viceministras Waldemaras Kraska penktadienį taip pat pabrėžė, kad vyriausybė rengia planus 31 lenko evakuacijai iš koronaviruso protrūkio epicentro Uhano.

Daugelis kitų šalių, įskaitant Prancūziją, Jungtinę Karalystę, Japoniją ir Pietų Korėją, jau pradėjo evakuoti savo piliečius iš Uhano.

„Rengiame planą perkelti lenkus iš Uhano, šiuo metu 31 žmogus pareiškė norintis sugrįžti“, – sakė W. Kraska.

Pasak jo, artimiausiomis dienomis planuojamas įvykdyti skrydis „nusileis Prancūzijoje, o tada tiesiai į Lenkiją“.

Uhanas yra pačiame naujojo koronaviruso epidemijos centre. Virusas jau pražudė 213 žmonių, o Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) ketvirtadienį paskelbė epidemiją tarptautine sveikatos apsaugos nepaprastąja padėtimi.

W. Kraskos teigimu, Lenkijos ligoninėse dėl galimo užsikrėtimo virusu stebimi „apie tuziną žmonių“, o dar „daugiau nei 500 žmonių yra stebimi sanitarinių tarnybų“.