„Šie žmonės palaikė Baltarusijos režimą, taip pat dalyvavo įteisinant ir remiant Minsko valdžios vykdomą represinę politiką“, – nurodė Lenkijos vidaus reikalų ministerija. Ji pridūrė, kad tai atsakas į „žiaurų nuosprendį Andrzejaus Poczobuto byloje“.

Lenkijos ir Baltarusijos žurnalistas A. Poczobutas nuteistas kalėti aštuonerius metus už kritišką reportažą apie prezidento Aliaksandro Lukašenkos režimą. Penktadienį Baltarusijos teismas atmetė jo skundą ir paliko nuosprendį galioti.

Dėl to Lenkija įvedė naujus apribojimus 365 Baltarusijos piliečiams, įskaitant 159 įstatymų leidėjus, dešimtis teisėjų, vietos pareigūnų, taip pat sportininkų ir Minską remiančių žurnalistų. Ministerija pranešė, kad visiems asmenims, kuriems taikomos sankcijos, uždrausta atvykti į Lenkiją ir Europos Sąjungos laisvo judėjimo Šengeno zoną, jų turtas bus įšaldytas.

Sankcijos taip pat taikomos „žmonėms, atsakingiems už nelegalios migracijos į Lenkiją ir Baltijos šalis organizavimą“, sakoma ministerijos pranešime.

Lenkija kaltina Baltarusiją, svarbiausią Rusijos sąjungininkę, suorganizavus migrantų antplūdį ir pastatė pasienyje plieninę sieną, kad atgrasytų nuo neteisėtų kirtimų.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją