„Mes ieškome galimybių kuo greičiau paskiepyti kuo daugiau Lenkijos gyventojų. Mes žinome, jog kitos Europos šalys irgi ieško tokių galimybių, nes paaiškėjo, kad Europos Komisijos pasirašyta sutartis su vakcinų gamintojais yra neefektyvi“, - sakė jis.

Anot ministro, „per pastarąjį ES viršūnių susitikimą premjeras Mateuszas Morawieckis siūlė, kad kompanijos pasidalytų savo licencijomis, kad kompanijos, sukūrusios Europos Sąjungoje jau patvirtintą vakciną, suteiktų galimybę gaminti šią vakciną kitoms bendrovėms, taip pat ir veikiančioms Lenkijoje“.

„Mes tam pasirengę. Mes turime atitinkamą potencialą“, - konstatavo M. Błaszczakas, paklaustas, ar šalis pasiruošusi pati gaminti preparatą nuo koronaviruso.

Ministras taip pat kalbėjo apie galimybę įsigyti Kinijoje pagamintų skiepų. „Mums svarbiausia – lenkų sveikata ir gyvybė. Tai – mūsų prioritetas, - pabrėžė jis. – Dedame pastangas, kad užkirstume kelią trečiajai pandemijos bangai, raginame visuomenę jausti atsakomybę už savo ir kitų žmonių sveikatą“.

Vakcinacijos procesas Lenkijoje prasidėjo praėjusių metų gruodžio 27 d. Per du mėnesius šalis gavo beveik 3,8 mln. „Pfizer“, „Moderna“ ir „AstraZeneca“ vakcinų dozių. Daugiau kaip 3,3 mln. dozių jau panaudota. Pirmoji preparato dozė suleista daugiau kaip 2,1 mln. Lenkijos gyventojų, o 1,1 mln. lenkų jau paskiepyti du kartus.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)