Lenkų svetainei Lenkijos operatyvinio valdymo atstovas spaudai papulkininkis Piotras Walatekas aiškino, jog buvo paduota paraiška karinio lėktuvo skrydžiui per Lenkijos teritoriją, o tokį prašymą reikia pateikti mažiausiai prieš 72 valandas. Tuo tarpu lėktuvas, kuriuo skrido Rusijos gynybos ministras, buvo pateiktas kaip civilinio lėktuvo skrydis. Pasak lenkų kariškio, Lenkija susidariusią situaciją aiškinasi su Rusijos ambasada Lenkijoje.  P. Walateko nuomone, klaidą padarė Rusijos lėktuvo lakūnas.

Vėliau šis incidentas buvo išspręstas ir buvo duotas atitinkamas Lenkijos leidimas Rusijos ministrui keliauti per Lenkiją.

„Padėtis išsisprendė. Gautas leidimas skristi. Lėktuvas gali skristi“, – sakė naujienų agentūrai „Interfax“ Rusijos ambasados Varšuvoje atstovė, bet dėl kokios priežasties buvo sutrukdyta rusų ministrui keliauti, nepranešė, tik nurodė, kad tai tiriama.

Kai kurios žiniasklaidos priemonės pranešė, kad S.Šoigu lėktuvui neleista skristi ir virš Ukrainos, tačiau Ukrainos valstybinė aviacijos tarnyba nurodė negavusi jokios žinios apie S.Šoigu ketinimą skristi per Ukrainą.

Rusijos užsienio reikalų ministerija (URM) pareiškė, kad draudimas Rusijos ministro lėktuvui skristi virš Lenkijos yra bendravimo tarp valstybių normų ir etikos pažeidimas.

S. Šoigu penktadienį dalyvavo iškilmėse, skirtose 70-osioms Slovakijos nacionalinio sukilimo Banska Bistricoje metinėms paminėti.

Į šias iškilmes buvo kviestas Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, tačiau jis vietoj savęs nusiuntė S. Šoigu.

Pranešama, kad Slovakijos užsienio reikalų ministras Miroslavas Laičakas prašė pokalbio su S. Šoigu "tarp keturių akių" dėl konflikto kaimyninėje Ukrainoje, tačiau šis nesutiko. Ministras per Rusijos ambasadą Bratislavoje pareiškė atvykęs tik į iškilmes, o ne politinių pokalbių.

Iš Slovakijos lėktuvų maršrutai į Rusiją driekiasi arba per Lenkiją, arba per Ukrainą. Dėl Rusijos paramos separatistams Rytų Ukrainoje S. Šoigu yra įtrauktas į Kijevo "juodąjį sąrašą". Todėl jam teko skristi per Lenkiją.

Lenkija yra viena aršiausių Rusijos veiksmų Ukrainoje kritikių.    

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (240)