„Sieksime dialogo tarp Turkijos ir Sirijos būtinybės. Turime pagrindo manyti, kad tuo suinteresuotos abi pusės“, – sakė Rusijos diplomatijos vadovas.

Pasak S. Lavrovo, Turkija „teisėtai nerimauja dėl savo sienų saugumo“, bet jai esą nepavyko tinkamai pateikti savo būgštavimų Damaskui, nes tai buvo „sudėtinga dėl amerikiečių ir koalicijos veiksmų“.

„Ilgus metus perspėjome apie eksperimento, kurį ten rengė amerikiečiai, stengdamiesi supriešinti kurdus su arabų gentimis, didžiulį pavojų“, – žurnalistams sakė Turkmėnijoje viešintis Rusijos užsienio reikalų ministras.

„Perspėjome juos nežaisti kurdų korta, nes gali blogai baigtis“, – teigė S. Lavrovas.

Kurdų pajėgos, kontroliuojančios dalį šiaurės Sirijos, sakė trečiadienį ir ketvirtadienį atrėmusios turkų puolimą sausumoje, bet Turkijos gynybos ministerija tvirtino, kad jos „Operacija „Taikos šaltinis“ tęsis toliau, siekiant pažaboti kurdų sukilėlius.

S. Lavrovas teigė, kad Rusija taip pat „derėsis dėl to, kad pagerėtų kontaktai tarp Damasko ir kurdų organizacijų, kurios atmeta ekstremizmą ir teroristinius veiklos metodus“.

„Girdėjome tiek apie oficialių Sirijos atstovų, tiek kurdų organizacijų atstovų suinteresuotumą, kad Rusija pasinaudotų savo gerais santykiais su visomis šio proceso šalimis, siekiant paveikti tokio pokalbio užmezgimą. Pažiūrėsime, ką galime padaryti“, – kalbėjo Rusijos užsienio reikalų ministras.

„Esame suinteresuoti sušvelninti šią situaciją kaip galima greičiau, remdamiesi pagarbos Sirijos suverenumui principu“, – pridūrė S. Lavrovas.