S. Lavrovas kartu pabrėžė, kad Rusijai, kaip ir Indijai, nepriimtina neokolonijinė vienašališkų sankcijų, grasinimų ir šantažo, taip pat kitokio spaudimo praktika. Rusija vis kaltina JAV ir „kolektyvinius Vakarus“ elgiantis kaip kolonijinė jėga.

„Mus vienija tvirtas įsipareigojimas formuoti teisingesnį ir demokratiškesnį pasaulį, pasaulio tvarką, turinčia virtinę centrinių punktų“, – kalbėjo S. Lavrovas.

S. Lavrovo pasirodymo susitikime Naujajame Delyje nekantriai laukiama. Praėjusią liepą jis G20 užsienio reikalų ministrų konferencijoje Indonezijos Balio saloje sukėlė skandalą, kai iš karto po savo kalbos paliko salę.

Indija palaiko gerus santykius tiek su Rusija, tiek su Vakarų šalimis. Naujasis Delis užima neutralią poziciją dėl Rusijos invazijos į Ukrainą, neprisijungia prie Vakarų sankcijų ir vis ragina konfliktą spręsti dialogą.

Indija yra priklausoma nuo Rusijos, kuri tiekiai jai didžiąją dalį karinės įrangos. Per karą Indija pradėjo pirkti iš Rusijos ir daugiau santykinai pigios naftos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)