Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas interviu Maskvos radijo stočiai pareiškė, kad Rusija atsakys „veidrodinėmis“ priemonėmis. Lygiavertis atsakas – šiuo atveju taip pat sąrašas su pavardėmis – yra įprasta praktika diplomatijoje, sakė jis.

Rusijos užsienio reikalų ministerijos duomenimis, S. Lavrovas antradienį A. Navalno atvejį telefonu aptarė su ES užsienio politikos įgaliotiniu Josepu Borrelliu.

ES sankcijos šešiems asmenims ir vienai organizacijai iš Rusijos – kelionių draudimas ir sąskaitų įšaldymas - gali įsigalioti jau ketvirtadienį. ES šaltinių duomenimis, tai yra Kremliaus ir saugumo aparato atstovai. Jų pavardės kol kas neskelbiamos. Sankcionuojama organizacija yra Rusijos valstybinis organinės chemijos ir technologijų mokslinių tyrimų institutas.

44-erių opozicionierius A. Navalnas buvo apnuodytas praėjusį mėnesį. Jis neteko sąmonės, kai skrido iš Tomsko į Maskvą, o po kelių dienų, praleistų Omsko ligoninėje, buvo nugabentas į Berlyną.

Vokietijos teigimu, atlikti toksikologiniai tyrimai „nepaneigiamai įrodo“, kad A. Navalnas buvo apnuodytas nervus paralyžiuojančia „Novičiok“ medžiaga. Tokias šalies išvadas patvirtino dvi Prancūzijos ir Švedijos laboratorijos, taip pat Pasaulinė cheminio ginklo draudimo organizacija (OPCW).