Ukrainos nuolatinis atstovas Jungtinėse Tautose Serhijus Kislica ironiškai pakomentavo šią informaciją.

Apie tai praneša „Europeiskaja pravda“.

„Skelbiama, kad S. Lavrovas išvyko iš G-20 susitikimo Balyje. Jeigu tai tiesa, susitikimas ne tik taps G-19 viršūnių susitikimu, bet ir bus pagerinti ankstesni rusiškos diplomatijos greičio rekordai tarptautinėse arenose“, – tviteryje parašė S. Kislica.

Prie žinutės jis pridėjo Balyje padarytą nuotrauką, kurioje S. Lavrovas vilki marškinėlius su Ukrainos herbu.

Rusijos žiniasklaida antradienį dieną pranešė, kad Rusijos užsienio reikalų ministras, šiais metais vadovavęs į dvi dienas truksiantį Didžiojo dvidešimtuko viršūnių susitikimą išvykusiai delegacijai, iš Indonezijos išskrido jau pirmąją susitikimo dieną.

Tikimasi, kad lapkričio 16-ąją G 20 lyderiai paskelbs apibendrinamąjį susitikimo pareiškimą, kuriame, remiantis žiniasklaidos duomenimis, gali būti ir fragmentas, skirtas karui su Ukraina pasmerkti.

S. Lavrovas anksčiau teigė, kad Rusija padarys nuolaidų. Vladimiro Putino atstovas susitikime sakė, kad apibendrinamoji deklaracija bus priimta.

G20 valstybės priėmė galutinę deklaraciją, kurioje kritikuojamas karas Ukrainoje

Pasaulio ekonomikos lyderių – Didžiojo dvidešimtuko (G20) grupė priėmė aukščiausiojo lygio susitikimo deklaraciją, kurioje dauguma valstybių griežtai kritikuoja Rusijos invaziją į Ukrainą.

Nepaisant didelių skirtumų, deklaraciją priėmė visos valstybės narės, įskaitant Rusiją, trečiadienį, paskutinę susitikimo Indonezijos Balio saloje dieną, patvirtino keli dalyviai.

„Dauguma narių griežtai pasmerkė karą Ukrainoje“, – teigiama galutiniame tekste, su kuriuo susipažino dpa, nepaisant to, kad Rusija iš pradžių priešinosi tokiai nuorodai. Rusijos pozicija taip pat buvo įtraukta.

Tekste Rusijos puolimas prieš kaimyninę šalį taip pat apibūdinamas kaip karas, o ne kaip „speciali karinė operacija“, kaip norėjo Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.

Dvi dienas trukusiame G20 viršūnių susitikime dalyvavo šios šalys: Argentina, Australija, Brazilija, Kanada, Kinija, Prancūzija, Vokietija, Jungtinė Karalystė, Indija, Indonezija, Italija, Japonija, Meksika, Rusija, Saudo Arabija, Pietų Afrika, Pietų Korėja, Turkija, JAV, taip pat Europos Sąjunga.

Maskvai atstovavo užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas, kuris antradienį, likus kelioms valandoms iki galutinės deklaracijos priėmimo, išvyko iš viršūnių susitikimo.

Kyjivas antradienį paskelbė, kad Rusijos pajėgos antradienį į Ukrainą paleido „apie 100“ raketų, taikydamosi į energetikos infrastruktūrą.

Per šias naujas Rusijos raketų atakas daug kur šalyje buvo nutrauktas elektros tiekimas.

„Jau paleista apie 100 raketų. Okupantai pranoko spalio 10-ąją, kai paleido 84 raketas“, – Ukrainos televizijai sakė oro pajėgų atstovas Jurijus Ihnatas.

„Pagrindinis jų taikinys yra ypatingos svarbos infrastruktūros objektai. Kai kurios raketos buvo numuštos“, – pridūrė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)