Trečiadienį S. Lavrovas ves derybas su Kinijos užsienio reikalų ministru Wang Yi.

Pirmasis Afganistano kaimynių užsienio reikalų ministrų susitikimas buvo surengtas Maskvoje 2021 metų spalio 21 d., antrasis – spalio 27 d. Teherane, jame dalyvavo Rusijos, Kinijos, Tadžikistano, Irano, Pakistano, Turkmėnijos ir Uzbekistano atstovai.


Prieš porą dienų S. Lavrovas pareiškė, kad Maskvos santykiai su Kinija, nepaisant Vakarų pastangų izoliuoti jo šalį, yra labai sustiprėję. Rusijos santykiai su Kinija yra kaip niekad geri, sakė jis, praneša agentūra „Reuters“.


Vadovybė Pekine ne kartą pasisakė prieš sankcijas ir ragino išlaikyti įprastus ekonominius ir prekybinius santykius su Rusija. Ji taip pat nesutiko pasmerkti Rusijos veiksmų Ukrainoje.

Vis dėlto vyriausybė baiminasi, jog kinų įmonės gali patekti į sankcijų akiratį ir vis pabrėžia, kad Rusijos ir Ukrainos konfliktą reikia spręsti diplomatiniu keliu.

NATO reikalauja, kad Kinija užimtų aiškią poziciją dėl Rusijos karo prieš Ukrainą.

„Mes raginame Kiniją prisijungti prie likusio pasaulio ir aiškiai pasmerkti Rusijos invaziją į Ukrainą“, – praėjusią savaitę NATO viršūnių susitikimo kuluaruose sakė Aljanso generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas. Kinija, anot jo, neturėtų teikti jokios materialinės paramos Maskvos karo veiksmams Ukrainoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)