Kaip rašo rus.lsm.lv, remdamasis „Gulf News“, 2016 m. gruodžio 31 d., kai 35 m. komivojažierius iš Azerbaidžano gavo pranešimą į savo paskyrą „Instagram“ tinklalapyje nuo 29 m. stiuardesės latvės. Ji rašė, kad turi informacijos apie jo žmonos romaną, taip pat turi tai patvirtinančių nuotraukų.

Azerbaidžanietis pareikalavo parodyti nuotraukų, norėdamas įsitikinti, ar informacija teisinga, bet stiuardesė, jo teigimu, pareikalavo 100 000 dolerių. Kiekvieną nuotrauką ji įvertino 10 000 dolerių. Gavusi pinigus, ėmė reikalauti didesnės sumos, grasindama išsiuntinėti informaciją visiems giminaičiams ir draugams.

Vyriškis kreipėsi į JAE policiją. Policininkai atsekė moters paskyrą „Instagram“ socialiniame tinklalapyje ir ją sulaikė.

Galiausiai paaiškėjo, kad šantažuotoja tapo pora su buvusiu aukos meilužiu, būtent jis ir davė jai kompromituojančių nuotraukų.

Stiuardesė su meilužiu išardė azerbaidžaniečio santuoką. Tiesa, teisme Latvijos pilietį neigė grasinusi savo aukai ir nesutiko su kaltinimu šantažu.

Stiuardesės bendrininko ieško. Nuosprendį teismas skelbs spalio 10 d.