Iki šiol Ukrainai suteikta Latvijos karinė parama apima ginklus, šarvines liemenes bei šalmus, sausus maisto davinius, šaudmenis, prieštankinius ginklus, oro gynybos sistemas „Stinger“, dronus, haubicas, sraigtasparnius, degalus ir kitas priemones.

Be to, Gynybos ministerija padeda pristatyti humanitarinę pagalbą į Ukrainą.

Gynybos ministerijos parlamentinė sekretorė Baiba Bliodniecė ir ekspertas Almaras Plavinis per vizitą Ukrainoje perdavė dar vieną Latvijos įmonių ir gyventojų paaukotos humanitarinės pagalbos siuntą – šiltų taktinių rūbų, avalynės, maisto produktų, visureigių ir karinės įrangos, kurią padovanojo Nacionalinės ginkluotosios pajėgos.

„Šis karas bus ilgas, Latvijos ir kitų valstybių parama yra viena iš būtinų Ukrainos išlikimo ir nepriklausomybės sąlygų. Latvija yra viena iš paramos teikimo lyderių, rodanti pavyzdį kitoms Europos ir pasaulio šalims“, – pirmadienį sakė Latvijos gynybos ministras Artis Pabriksas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Dalintis
Nuomonės