„Jeigu mums nebūtų likęs viso labo vienas mėnuo iki mokslo metų pradžios – esant situacijai, kai tik 62 proc. pedagogų yra pasiskiepiję. Jeigu būtų gegužė, vakcinos seniai būtų buvusios visiems prieinamos, ir mes galėtume tris mėnesius galvoti, vertinti, įtikinėti, motyvuoti, aš sakyčiau – taip, yra įvairių būdų, kaip čia prisiderinus, jeigu kai kas nėra įsitikinęs, kad skiepai – vienintelis kelias“, - teigė žinybos vadovė Latvijos radijui.

Komentuodama lėtą mokytojų vakcinacijos spartą Latvijoje, A. Muižniecė pareiškė nematanti kitos galimybės, kaip „aiškiai ir tvirtai pasakyti, kad dėl vaikų švietimo ateities nėra kitų variantų, kaip pareikalauti Covid-19 sertifikatų“. Ministrė pripažino, kad toks žingsnis gali tapti mokytojų atleidimo priežastimi, ir tada teks ieškoti sprendimo krizei įveikti.

Latvijoje pirmasis užsikrėtimo koronavirusu atvejis buvo užfiksuotas 2020 metų kovo 2 d. Iki šiol šalyje Covid-19 diagnozuotas 138 572 žmonėms, mirė 2 552 infekuotieji.

Vakcinacija Latvijoje prasidėjo praėjusių metų gruodžio 28 d. Iki šiol visiškai paskiepyti 35,51 proc. šalies gyventojų.

Latvijos vyriausybė liepos viduryje nusprendė, kad vakcinacija nuo koronaviruso bus privaloma medikams, socialiniams darbuotojams ir tiems, kurie dirba švietimo srityje. Be to, darbdaviai nuo spalio 1 d. turės teisę atleisti šių įstaigų darbuotojus, neturinčius Covid-19 sertifikato.

Kaip anksčiau sakė A. Muižniecė, mažiausiai 80 proc. pedagogų turi pasiskiepyti, kad rugsėjį būtų galima atnaujinti kontaktinį mokymą šalies mokyklose. Prognozuojama, kad dėl reikalavimo skiepytis švietimo sistemą gali palikti apie 1 000 pedagogų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)