„Tai bus sunkios dienos, tačiau tikiu, kad dirbsime kaip komanda“, - tikino premjerė.

Ji taip pat įspėjo ministrus, kad nuo šiol vyriausybės susitikimuose dalyvaus tik ministrų kabinetas. Jų sekretoriai ir valstybės tarnautojai posėdžiuose galės dalyvauti tik su specialiais kvietimais. L. Straujuma paragino ministrus tvarkyti reikalus patiems.

Premjerė teigė tikinti, kad jos vyriausybė dirbs Latvijos žmonių labui, ir priminė ministrams laikytis posakio: "Įstatymai lygūs visiems".

Ji dėkojo ministrams sutikus tapti vyriausybės dalimi ir išreiškė padėką Latvijos prezidentui Andriui Bėrziniui už toleranciją vyriausybės darbui per praėjusius devynis mėnesius.

Trečiadienį per neeilinį posėdį Latvijos Seimas patvirtino antrąją premjerės L. Straujumos iš „Vienybės“ partijos vyriausybę.

Už naująją šalies vyriausybę balsavo 61 parlamento deputatas, prieš - 39.

Latvijoje pirmą kartą posėdžiavo naujoji vyriausybė

Latvijoje trečiadienį įvyko pirmasis antrosios Laimduotos Straujumos vyriausybės posėdis, pranešė vyriausybės atstovas.

Posėdyje kalbėjęs šalies prezidentas Andris Bėrzinis pasiūlė ministrams įvertinti darbą, atliktą per praėjusius 24 metus, ir atsižvelgti į jį naujosios vyriausybės veikloje.

A.Bėrzinis paragino daugiau įgaliojimų deleguoti savivaldybėms bei palinkėjo naujajam ministrų kabinetui dirbti vieningos komandos stiliumi.

Premjerė L.Straujuna padėkojo prezidentui už pasitikėjimą – paskyrimą formuoti vyriausybę.

Latvijos parlamentas trečiadienį neeiliniame posėdyje patvirtino naują vyriausybę, vadovaujamą Laimduotos Straujumos. 100 vietų Seime per balsavimą dėl pasitikėjimo naujuoju L.Straujumos kabinetu paramą jam išreiškė 61 deputatas, 39 balsavo prieš.

Naujajame ministrų kabinete atstovaujama trims partijoms – dešiniųjų partijai „Vienybė“, centro dešiniųjų Žaliųjų ir valstiečių sąjungai (ZZS) bei konservatyviajam Nacionaliniam aljansui.

Naujoje vyriausybėje dirbs septyni ministrai iš ankstesnio L.Straujumos kabineto: gynybos ministras Raimondas Vėjuonis iš ZZS, užsienio reikalų – Edgaras Rinkevičius iš „Vienybės“, vidaus reikalų – Richardas Kozlovskis iš „Vienybės“, transporto – Anrijas Matysas iš „Vienybės“, kultūros – Dacė Melbardė iš Nacionalinio aljanso, žemės ūkio – Janis Dūklavas iš ZZS ir gerovės – Uldis Augulis iš ZZS.

Vyriausybėje taip pat dirbs: Janis Reiras iš „Vienybės“ – finansų ministru, Dana Reizniecė-Uozuola iš ZZS – ekonomikos ministre, Marytė Seilė – švietimo ir mokslo ministre, Dzintaras Rasnačas iš Nacionalinio aljanso – teisingumo ministru, Guntis Belevičius iš ZZS – sveikatos apsaugos ministru, Kasparas Gerhardas iš Nacionalinio aljanso – aplinkos apsaugos ir regionų plėtros ministru.