Latvijos sveikatos apsaugos ministras Danielis Pavlutas anksčiau ketvirtadienį visuomeninei televizijai sakė, kad Sveikatos apsaugos ministerijos teisininkai aiškinasi galimybes nutraukti sutartį su bendrove „SIA Oribalt Riga“, šiuo metu atsakingą už vakcinų nuo COVID-19 platinimą.

Trečiadienį „Oribalt“ nepristatė numatytų vakcinos siuntų į kai kuriuos skiepijimo centrus. Pasak D. Pavluto, bendrovė iškilusias problemas sprendžia labai vangiai.

Pasak ministro, bendradarbiavimas su „Oribalt“, laimėjusia viešųjų pirkimų konkursą, nes ji pasiūlė mažiausią kainą, prasidėjo neseniai, bet kliuvinių iškilo jau pristatant pirmąją vakcinų siuntą – 2,6 tūkst. dozių.

„Ar neatėjo laikas pasakyti: gana reiški gana? Turime ginkluotąsias pajėgas. Negalime vėl prisiimti tokios rizikos, taigi, padarykime, kad šiems procesams vadovautų valstybė“, – per vyriausybės posėdį ketvirtadienį pasiūlė K. Karinis.

D. Pavlutas atkreipė dėmesį, kad COVID-19 vakcinų transportavimui reikalinga specializuota logistikos infrastruktūra. Jis pridūrė, kad praeitą vakarą buvo pradėtos derybos su kitais potencialiais paslaugų teikėjais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)