„Per valdybos posėdį pirmiausiai padėkojome (atsistatydinusiais) premjerei (Laimduotai Straujumai) už darbą ir aptarėme padėtį, – sakė S.Abuoltinia. – (Buvo iškeltas) klasikinis klausimas – ką daryti toliau. „Vienybės“ valdyba nusprendė, kad svarbu pademonstruoti naują požiūrį į vyriausybės formavimą – pirmiausiai mus reikia aptarti, kokius darbus reikia atlikti.“

Planuojama, kad trečiadienį „Vienybės“ atstovų darbo grupė susitiks aptarti uždavinių, kuriuos reikia išspręsti, pridūrė partijos pirmininkė.

Per pirmadienio posėdį partijos valdyba taip pat delegavo grupę atstovų, kurie ketvirtadienį susitiks su prezidentu Raimondu Vėjuoniu ir aptars naujos vyriausybės suformavimą. „Vienybės“ atstovų grupę sudaro S.Abuoltinia, partijos generalinis sekretorius Artis Kamparas, vidaus reikalų ministras Richardas Kozlovskis ir deputatas Andrejus Judinas.

„Ši darbo grupė vėliau pradės derybas su kitais potencialiais koalicijos partneriais“, – pažymėjo S.Abuoltinia.

Paklausta, kada prasidės „Vienybės“ diskusijos dėl premjero kandidatūros, partijos vadovė atsakė, kad tikriausiai įvyks „jau šią savaitę, per valdybos posėdį“, bet partijos tolesnę taktiką tikriausiai lems konsultacijos su prezidentu.

S.Abuoltinia pridūrė, kad pasiūlymai išplėsti dabartinę valdančiąją koaliciją, įtraukiant kurią nors opozicijos partiją, taip pat buvo aptarti per pastarąjį „Vienybės“ valdybos posėdį.

Paklausta, ar vyriausybė gali būti suformuota iki šių metų pabaigos S.Abuoltinia atsakė: „Tai priklauso ne vien nuo „Vienybės“, bet ir nuo pokalbio su prezidentu. Ir matome, kad politikai kai kada mėgaujasi šiuo procesu, kad galėtų savo kalbose panaudoti garsių politinių šūkių, nubrėžti raudonas linijas, bauginti vieni kitus ir mėginti daryti kokius nors sandorius.“

Premjerė L.Straujuma paskelbė atsistatydinanti pirmadienį, po susitikimo su prezidentu. Pasitraukus vyriausybės vadovei taip pat atsistatydina jos kabinetas.

Kalbėdama per spaudos konferenciją po to, kai paskelbė apie savo atsistatydinimą, L.Straujuma sakė, kad savo potencialiu įpėdiniu laiko R.Kozlovskį, kuris taip pat tikriausiai būtų priimtinas koalicijos partneriams.

R.Vėjuonis ketvirtadienį pradės konsultacijas su parlamento partijomis dėl naujos vyriausybės sudarymo.