Jis atkreipė dėmesį į NATO finansuotą tyrimą, kuris parodė, kad Latvijoje botų (kompiuterio programų, automatizuotai atliekančių tam tikrus veiksmus, kuriuos galėtų atlikti su kompiuteriu dirbantis žmogus, red.) išsiunčiamų su NATO susijusių rusakalbių „Twitter“ įrašų skaičius penkis kartus didesnis nei individualių asmenų. Estijoje šis skaičius didesnis net devynis kartus.

Pasak Latvijos užsienio reikalų ministro, ši taktika „labai sisteminga ir yra naujas propagandos skleidimo tarp jaunų žmonių būdas“.

E. Rinkevičius sakė: „Jeigu susiduriate su tikslingu įsilaužimu, melagingomis naujienomis, labai sudėtinga reaguoti. Galime išsiaiškinti, kas įvyko, tačiau tai labai sudėtinga įrodyti. Reikia atkreipti dėmesį į šios srities įstatymus.“

E. Rinkevičius lankėsi naujame jungtiniame forume „Nordic-Baltic-UK“. Londone vykusį forumą, į kurį atvyko aštuoni užsienio reikalų ministrai, sušaukė Jungtinės Karalystės užsienio reikalų ministras Borisas Johnsonas. Tai pirmas toks susitikimas, vykstantis užsienio reikalų ministrų lygiu.