„Mes susitarėme dėl pareigybių pasiskirstymo“, – sakė ji, bet konkrečių kandidatų į ministrus pavardžių kol kas nenurodė.

„Vienybė“ naujojoje vyriausybėje turės premjero, finansų ministro, vidaus reikalų ministro, užsienio reikalų ministro, transporto ministro, švietimo ir mokslo ministro postus, Nacionalinis aljansas – aplinkos apsaugos ir regionų plėtros, teisingumo ir kultūros ministrų postus, ZZS – sveikatos apsaugos, ekonomikos, gerovės, žemės ūkio ir gynybos ministrų postus.

Vienas Nacionalinio aljanso lyderių Raivis Dzintaras pripažino, jog tokios vyriausybės formavimas yra kompromisas, kurį liudija ir tai, kad niekas nėra iki galo patenkintas.

Neeilinis Seimo posėdis, kurio metu gali įvykti balsavimas dėl naujos vyriausybės patvirtinimo, suplanuotas lapkričio 5 dieną.

Anksčiau jau buvo pranešta, kad „Vienybės“ kandidatas į finansų ministrus yra Janis Reiras, kandidatas į vidaus reikalų ministrus – Richardas Kozlovskis, į transporto ministrus – Anrijas Matysas, į užsienio reikalų ministrus – Edgaras Rinkevičius, į švietimo ir mokslo ministrus – Marytė Seilė.

ZZS kandidatas į sveikatos apsaugos ministrus yra Guntis Belevičius, į ekonomikos ministrus – Dana Reizniecė-Uozuola, į gerovės ministrus – Uldis Augulis, į žemės ūkio ministrus – Janis Duklavas, į gynybos ministrus – Raimondas Vėjuonis.

Nacionalinis aljansas kandidatu į aplinkos apsaugos ir regionų plėtros ministrus iškėlė Kasparą Gerhardą, į teisingumo ministrus – Dzintarą Rasnačą, į kultūros ministrus – Dacę Melbardę.

Kandidatu į Seimo pirmininko postą Nacionalinis aljansas iškels Inarą Mūrniecę, o ZZS kandidatas į pirmininko pavaduotojus bus Gundaras Daudzė.