Rygos pilyje prezidentas susitiko su JAV Senato Žvalgybos komiteto pirmininku senatoriumi Marku Warneriu ir į Latviją atvykusiais trimis komiteto nariais Angusu Kingu, Roy Bluntu and Richardu Burru.

Pokalbio metu diskutuota apie pasirengimą birželio pabaigoje Madride vyksiančiam NATO viršūnių susitikimui, kuriame bus priimta nauja NATO strateginė koncepcija.

Latvijos prezidentas pabrėžė, kad koncepcija turėtų atitikti esamą geopolitinę situaciją, Rusija vykdant karinę agresiją prieš savo kaimynes ir šiurkščiai pažeidžiant tarptautinę teisę.

Jau buvo pranešta, kad Baltijos šalys norėtų, jog sąjungininkių karinis buvimas būtų sustiprintas iki brigados, o ne bataliono lygio.

JAV senatoriai išreiškė tvirtą paramą Latvijai kaip NATO sąjungininkei ir patvirtino JAV supratimą apie būtinybę stiprinti NATO buvimą Baltijos regione.

Be to, E. Levitas priminė, kad Baltarusija palaiko Rusiją kare prieš Ukrainą, todėl griežčiausios sankcijos turėtų būti taikomos ir Baltarusijai.

Taip pat aptartas Baltijos šalių energetinis saugumas, Rusijos importo atsisakymas ir pasirengimas ilgalaikiam perėjimui prie atsinaujinančių išteklių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją