Priežiūros institucija tyrimą pradėjo po to, kai laidoje „Zdes i Seičias“ („Čia ir dabar“) nuskambėjo raginimas pateikti informaciją apie pašauktų rusų karių tarnybos sąlygas fronte. Programos vedėjas išreiškė viltį, kad televizijos kanalui pavyko padėti keliems kariams, pavyzdžiui, suteikiant „įrangą ar būtiniausius patogumus fronte“.

I. Abolinis nurodė, kad tai yra Latvijos nacionalinio saugumo klausimas, kuris bus sprendžiamas pagal įstatymus.

Šis atvejis gali tapti trečiu rimtu pažeidimu, kurį „TV Rain“ padarė pastaraisiais mėnesiais. I. Abolinis pažymėjo, kad už tris rimtus Latvijos žiniasklaidos taisyklių pažeidimus NEPLP gali panaikinti transliavimo licenciją.

„TV Rain“ vyriausiasis redaktorius Tichonas Dziadko tviteryje paaiškino, kad televizijos kanalas nedalyvauja teikiant pagalbą Rusijos kariuomenei ir kad laidos vedėjo mintis buvo neteisingai interpretuota. Tikrasis ketinimas, pasak T. Dziadko, buvo rinkti informaciją apie Rusijos valdžios ir kariuomenės nusikaltimus, o ne teikti pagalbą Rusijos kariuomenei.

Kadangi televizijos laidos vedėjo frazės formuluotė buvo neteisingai interpretuota, T. Dziadko pažadėjo ją išimti iš laidos, kai bus rodomas jos kartojimas per „TV Rain“.

Žurnalistė Jekaterina Kotrikadzė penktadienį laidoje „Zdes i Seičias“ pareiškė, kad „Dožd“ nusprendė atleisti TV vedėją Aleksejų Korosteliovą, kuris ketvirtadienio laidoje kalbėjo apie paramą Rusijos kariuomenei.

Kaip pranešta, NEPLP penktadienį skyrė 10 000 eurų baudą „TV Rain“, socialiniame tinkle „Twitter“ sakė pirmininkas I. Abolinis.

Televizija, šiuo metu įsikūrusi Rygoje, buvo nubausta už tai, kad Krymą įtraukė į Rusijos žemėlapį ir Rusijos ginkluotąsias pajėgas pavadino „mūsų kariuomene“.

NEPLP pirmininkas nurodė, kad prieš televiziją „TV Rain“ taip pat pradėtas administracinis tyrimas dėl jos programos turinio.

Kaip pranešama, „TV Rain“, kuri po Rusijos invazijos laikinai sustabdė savo veiklą, persikėlė į Latviją ir gavo Latvijos transliavimo licenciją.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)