Atsistatydinusį Valdį Dombrovskį galėtų pakeisti gynybos ministras Artis Pabrikas, Europos Parlamento (EP) narys Krisjanis Karinas arba ministro pirmininko patarėjas bei buvęs kultūros ministras Intas Dalderis.

Po valdančiosios koalicijos tarybos susitikimo pirmadienio vakarą V. Dombrovskis žiniasklaidos atstovams sakė, kad "Vienybė" yra pasirengusi suformuoti ir vadovauti naujai vyriausybei.

Koalicijos partneriai pritaria siūlymui sudaryti platesnę koaliciją ir į ją pakviesti Latvijos žaliųjų ir ūkininkų sąjungą.

DELFI primena,jog po susitikimo su Latvijos prezidentu Andriu Bėrziniu šalies ministras pirmininkas V. Dombrovskis pareiškė apie sprendimą atsistatydinti. Politikas pareiškė, kad jo sprendimui turėjo įtakos įvykiai Zuolitūdėje, be to, „šaliai reikia vyriausybės, kuri sugebėtų rasti sprendimą iš susiklosčiusios padėties“.

Kiek anksčiau trečiadienį apie savo atsistatydinimą paskelbė Ekonomikos ministerijos valstybės kancleris Juris Pūcė, atsakingas už statybų sektorių, kai buvo paskelbta apie jo žmonos vadovaujamo labdaros fondo ryšius su statybų bendrove, pastačiusia minėtą prekybos centrą Zuolitūdėje, kurio stogas įgriuvo praeitą ketvirtadienį.

Žiniasklaida paskelbė, kad ministerijos kanclerio žmona Zaiga yra viena iš vadovų 2011 metais įkurtame labdaros fonde „Ascendum“. Tarp dosniausių jo rėmėjų buvo kai kurios statybų bendrovės, įskaitant „Re&Re“, pastačiusi minėtą prekybos centrą.

DELFI primena, kad lapkričio 21 d. Zuolitūdėje įgriuvus prekybos centro stogui, žuvo 54 žmonės.