Trys iš naujausių COVID-19 aukų priklausė 55–65 metų amžiaus grupei, penkios – 65-75, dar trys – 75-90 metų amžiaus grupėms.

Nuo pandemijos pradžios šalyje užsikrėtę koronavirusu mirė 235 žmonės.

Per pastarąją parą šalyje buvo atlikti 8 670 testų COVID-19 nustatyti, iš jų 10,7 proc. buvo teigiami. Pasak Europos Sąjungos tarnybų, jeigu šis rodiklis yra didesnis kaip 4 proc., galima daryti išvadą, kad ligos plitimas yra spartus ir nevaldomas.

Bendras Latvijoje patvirtintų užsikrėtimo koronavirusu skaičius padidėjo iki 19 307. Šiuo metu šalyje žinomi 17 224 aktyvūs koronavirusinės infekcijos atvejai.

Per visą infekcijos plitimo laikotarpį šalyje nuo COVID-19 pasveiko 1 806 asmenys.

Nacionalinės sveikatos tarnybos duomenimis, per praėjusią parą dėl COVID-19 buvo hospitalizuoti 92 žmonės. Šiuo metu šalies ligoninėse gydomi 552 koronavirusu užsikrėtę žmonės. 503 pacientams pasireiškia vidutinio sunkumo ligos simptomai, 49 patiria sunkius simptomus.

Per pastarąją parą iš ligoninių buvo išrašytas 51 pacientas, o bendras pasveikusiųjų skaičius padidėjo iki 1 848.


Latvija iki sausio 11-osios pratęsė ekstremaliąją padėtį

Latvijos vyriausybė antradienį iki sausio 11-osios pratęsė dėl koronaviruso pandemijos šalyje galiojančią ekstremaliąją padėtį, pranešė ministras pirmininkas Krišjanis Karinis.

Nuo šiol kaukes bus privaloma dėvėti visose uždarose patalpose, išskyrus namus, tai yra, žmonės turės būti su jomis ir darbo vietose.

Šalyje uždrausti privatūs renginiai, susiburti leidžiama tik žmonėms iš vieno namų ūkio. Išimtis taikoma asmenims, kurie gyvena vieni - jiems leidžiama susitikti su žmonėmis iš kito namų ūkio.

Savaitgaliais ir švenčių dienomis dirbs tik pirmojo būtinumo prekių parduotuvės - maisto produktų parduotuvės, degalinės, vaistinės.

Savaitgaliais ir švenčių dienomis bus draudžiama prekyba alkoholiniais gėrimais ir tabako produkcija.

Valstybės kanceliarija patikslino informaciją apie parduotuvių ir prekybos centrų veiklos darbo dienomis tvarką. Patikslintas anksčiau skelbtas pranešimas, jog jų darbo laikas bus apribotas nuo 6 valandos iki 20 valandos - tokio ribojimo nebus, tačiau vienam pirkėjui turės būti užtikrintas 15 kvadratinių metrų plotas.

Visos parduotuvės ir prekybos centrai, nepriklausomai nuo jų plotų, galės dirbti darbo dienomis nuo 6 iki 20 valandos, tačiau vienam pirkėjui privalės užtikrinti 15 kvadratinių metrų plotą.

Pasienyje bus sugriežtinta kontrolė, siekiant užtikrinti, kad visi į Latviją įvažiuojantys asmenys užpildytų elektronines anketas ir laikytųsi reikalavimų dėl saviizoliacijos. Šią kontrolę vykdys Valstybės sienos apsaugos tarnyba, bendradarbiaudama su kariškiais ir policija.

Nuo gruodžio 7-osios viešajame transporte galės būti užimta iki 50 proc. keleiviams skirtų vietų. Nuo tos dienos kaukės viešajame transporte bus privalomos ir 7-13 metų amžiaus vaikams.

Vyriausybė taip pat nusprendė, kad 1-4 klasių mokinių ugdymas bus toliau organizuojamas įprastu kontaktiniu būdu, o 5-6 klasės pereis prie nuotolinio mokymosi.

Iki sausio 11 dienos šalyje nedirbs kultūros įstaigos, nebus rengiamos parodos, mugės, įskaitant kalėdines. Bibliotekos galės išduoti knygas skaitytojams išsinešti į namus.

Laidotuvėse ir krikštynose bus leidžiama dalyvauti ne daugiau kaip dešimčiai žmonių iš dviejų namų ūkių; visi jie turės dėvėti kaukes. Maldos namuose galės būti užimta iki 20 proc. tikintiesiems skirtų vietų.

Susirinkimuose, eitynėse ir piketuose bus leidžiama dalyvauti ne daugiau kaip 25 žmonėms, kurie turės laikytis 2 m atstumu vienas nuo kito.