Valstybės saugumo tarnyba prašo patraukti tą asmenį baudžiamojon atsakomybėn pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį dėl neteisėto valstybės paslaptimi laikomos informacijos rinkimo arba perdavimo kitai užsienio valstybei arba organizacijai, tiesiogiai arba per tarpininką.

Tarnybos pranešime spaudai sakoma, kad Latvijos pilietis, dirbęs Rusijos specialiųjų tarnybų pavedimu, bandė užverbuoti Valstybės saugumo tarnybos darbuotoją, kad jis rinktų ir Rusijai perduotų informaciją, laikoma valstybės paslaptimi.

Baudžiamasis procesas buvo pradėtas 2019 metų birželio mėnesį. Ikiteisminio tyrimo metu surinkta pakankamai įtariamojo kaltės įrodymų. Įtariamasis yra suimtas.

Anksčiau teismus pasiekė trys su šnipinėjimu Rusijai susijusios bylos. Vienoje iš jų valstybinės bendrovės „Latvijos geležinkeliai“ meistrui Aleksandrui Krasnopiorovui teismas skyrė trejų metų ir dviejų mėnesių laisvės atėmimo bausmę ir dviejų metų įkalinimo bausmę lygtinai. Antra byla buvo iškelta Jurijui Stilvai, gavusiam trejų metų laisvės atėmimo bausmę lygtinai. Šiuo metu Rygos Vidžemės apylinkės teismas nagrinėja trečią bylą dėl įtariamo Vidaus reikalų ministerijos informacinio centro darbuotojo Olego Burakos šnipinėjimo Rusijai.